Γλυφάδα: Παλιό και εγκαταλελειμμένο Δημοτικό γίνεται σύγχρονο Ειδικό Σχολείο

Η δημοτική Αρχή προχωρά ήδη στο γκρέμισμα του παλιού οικήματος, που βρίσκεται επί των οδών Βέμπο και Λόντου

Ένα παλιό και εγκαταλελειμμένο κτίριο, στο οποίο στεγαζόταν κάποτε το 18ο Δημοτικό σχολείο της Γλυφάδας, θα δώσει τη θέση του σ' ένα σύγχρονο Ειδικό Σχολείο, το οποίο θα περιλαμβάνει Δημοτικό και Νηπιαγωγείο.

Η δημοτική Αρχή προχωρά ήδη στο γκρέμισμα του παλιού οικήματος, που βρίσκεται επί των οδών Βέμπο και Λόντου, προκειμένου να ανεγερθεί εκεί μία νέα και πλήρως εξοπλισμένη σχολική μονάδα, η οποία θα καλύψει τις απαιτήσεις για την εκπαίδευση παιδιών με ειδικές ανάγκες.

«Το παλιό φεύγει για να δώσει τη θέση του στο νέο, το πρώτο και αληθινά ξεχωριστό Ειδικό Σχολείο στη Γλυφάδα», τόνισε ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου και συνέχισε: «Στη θέση του παλιού δεν έρχεται απλά ένα νέο σχολείο, έρχεται μια ελπίδα για τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από όλη την Αττική, αλλά και για τις οικογένειές τους. Με την κατεδάφιση του παλαιού κτιρίου ανοίγει πλέον ο δρόμος για να βγει η οικοδομική άδεια, να προχωρήσει ο διαγωνισμός και να μπούμε έτσι στην τελική ευθεία για την κατασκευή του ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Γλυφάδας. Ένα καινοτόμο οικοδόμημα, που πιστεύουμε βαθιά ότι θ' αλλάξει συνολικά τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε την ειδική αγωγή και εκπαίδευση στη χώρα μας».

Στο τέλος ο δήμαρχος Γλυφάδας ανέφερε: «Το έργο προχωράει, η χρηματοδότηση ύψους 10 εκατ. ευρώ έχει εξασφαλιστεί από ευρωπαϊκούς πόρους και η συγκίνηση όλων μας είναι πολύ μεγάλη, που βλέπουμε μια τόσο ξεχωριστή και σπουδαία προσπάθεια να παίρνει σάρκα και οστά».

Φωτό αρχείου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ