Στην Ελλάδα με ειδική πτήση 50 Έλληνες και Κύπριοι από Όδησσο και Κίεβο

Στην Αθήνα βρίσκονται οι 50 πολίτες της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και μέλη των οικογενειών τους, που έφθασαν απόψε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από το Βουκουρέστι, με ειδική ναυλωμένη πτήση του υπουργείου Εξωτερικών. «Καλώς ήρθατε στην Πατρίδα!» έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, ο οποίος τους υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του κατά την υποδοχή ο υφυπουργός Εξωτερικών, ήταν μια κοινή επιχείρηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών, από την Οδησσό και το Κίεβο, οδικώς μέχρι τη Ρουμανία και από εκεί με τη ναυλωμένη πτήση στην Ελλάδα.

Επίσης, ανέδειξε πως το «σημαντικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να υπάρχει ασφάλεια στο πεδίο, να διασφαλίζεται ο τρόπος, έτσι ώστε με ασφάλεια να φεύγουν οι Έλληνες πολίτες» και τόνισε πως αυτό έγινε, έφτασαν στη Ρουμανία και ναυλώθηκε ειδική πτήση για να έρθουν τώρα στην Ελλάδα και εδώ τελειώνει έτσι με θετικό τρόπο αυτή η περιπέτεια τους.

Πηγή: skai.gr