Κλείσιμο

Φωτιά τώρα στην Πάρο - Δείτε βίντεο - Φωτογραφίες

Η φωτιά, σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού, Μάρκο Κωβαίο, παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα και ο κύνδυνος για το μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου φαίνεται να έχει αποφευχθεί.

Συνεχίζεται η κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε εχθές το βράδυ, σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μώλος, στην Πάρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία λίγο μετά τις 21.30, στους πρόποδες του Αγίου Αντωνίου, κοντά στο μοναστήρι της περιοχής, από την πλευρά του Μώλου και του Καλόγερου και στη συνέχεια κινήθηκε με κατεύθυνση το Πίσω Λιβάδι, χωρίς πάντως να απειλήσει κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ. Στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχουν επίσης κάτοικοι με πυροσβεστήρες, λάστιχα και χωματουργικά μηχανήματα.

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, ανέφερε ότι η φωτιά παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα. «Ο κίνδυνος που υπήρχε για το μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου –στο οποίο δεν υπήρχαν άνθρωποι–, καθώς και για κάποια σπίτια, έχει αποφευχθεί», τόνισε. Πρόσθεσε επίσης ότι «υπάρχουν ακόμη κάποιες μικρές διάσπαρτες εστίες, αλλά σε γενικές γραμμές η κατάσταση είναι καλή και φαίνεται να τίθεται υπό έλεγχο».

Για καλύτερη εικόνα της φωτιάς μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και η πρόεδρος της κοινότητας Μάρπησσας, Άννα Αντωνοπούλου. «Ήταν επικίνδυνη η φωτιά, έπνεαν ισχυροί άνεμοι, αλλά η εικόνα είναι καλύτερη», ανέφερε προσθέτοντας ότι έχουν πάει άνθρωποι στην μονή του Αγ. Αντωνίου για να την προστατεύσουν σε περίπτωση αναζωπυρώσεων.

Αυτό που ανησύχησε από την πρώτη στιγμή την τοπική αυτοδιοίκηση και τους κατοίκους ήταν ο κίνδυνος η φωτιά να επεκταθεί σε δασύλλιο στους πρόποδες του βουνού κοντά στο Πίσω Λιβάδι, όπου υπάρχει αρκετά πυκνή βλάστηση.

Αναγνώστες του Cyclades24 ανέφεραν ότι η φωτιά φαίνεται μέχρι και τη Νάξο.

Πάρος

Φωτιά

Πάρος

Φωτιά

Πηγή: cyclades24.gr