Παναγιωτόπουλος: Λίγο περισσότερα από 20 τα κρούσματα κορονοϊού στις Ένοπλες Δυνάμεις (vid)

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Μιλώντας το πρωί στη δημόσια τηλεόραση υποστήριξε ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, καθώς τα διαπιστωμένα κρούσματα είναι λίγο περισσότερα από 20 σε μία κοινότητα που αποτελείται από 120.000 στελέχη των Ενόπων Δυνάμεων και στρατεύσιμους.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που λαμβάνονται για τη μείωση του συνωστισμού αναβάλλεται η κατάταξη των στρατευσίμων που ήταν προγραμματισμένη για τις αρχές Μαΐου. Οι υπόχρεοι θητείας θα παρουσιαστούν το πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου, όπως ανακοινώθηκε χθες από το ΓΕΕΘΑ.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε και στα στελέχη των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία παραμένουν έγκλειστα στις Σχολές.

Όπως είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος το μέτρο θα συνεχίσει να ισχύει στο πλαίσιο του περιορισμού των μετακινήσεων που εφαρμόζεται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Πηγή: skai.gr