«Χειροπέδες» σε 7 φερόμενους ως διακινητές των εκατοντάδων μεταναστών στην Παλαιοχώρα Χανίων – Φωτό

Σύμφωνα με το προανακριτικό υλικό οι επτά συλληφθέντες είναι μεταξύ των 483 μεταναστών που επέβαιναν  στο αλιευτικό σκάφος που είχε  αποπλεύσει από τις ακτές της Λιβύης με προορισμό την Ιταλία. 

Στη σύλληψη επτά ατόμων, που φέρονται ως διακινητές των εκατοντάδων μεταναστών με αλιευτικό σκάφος νότια της Παλαιοχώρας Χανίων, προχώρησαν οι λιμενικές αρχές, ενώ εντός της ημέρας πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων.

Σκάφος

Σύμφωνα με το προανακριτικό υλικό οι επτά συλληφθέντες είναι μεταξύ των 483 μεταναστών (336 άνδρες, 10 γυναίκες, 128 ανήλικα αγόρια, 9 ανήλικα κορίτσια) που επέβαιναν  στο αλιευτικό σκάφος που είχε  αποπλεύσει από τις ακτές της Λιβύης με προορισμό την Ιταλία.

Μετανάστες

Οι μετανάστες είχαν καταβάλει σε μέλη του κυκλώματος τα χρηματικά ποσά των 3.000 έως 4.000 δολαρίων κατά άτομο.

Οι συλληφθέντες είχαν τη διακυβέρνηση του αλιευτικού σκάφους, μήκους περίπου 25 μέτρων, κατά τη διάρκεια της παράνομης μεταφοράς, κατέχοντας διακριτούς ρόλους ως προς τις διάφορες ενέργειες-εργασίες επάνω στο σκάφος, το οποίο λόγω των υπεράριθμων επιβαινόντων και της έλλειψης σωστικών μέσων, ήταν ακατάλληλο για πλεύση.

Σκάφος

Οι μετανάστες φιλοξενούνται προσωρινά στην Παλαιοχώρα Χανίων. Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Χανιών, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Σκάφος

Λιμενικό

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ