Τα πρώτα πλάνα από τον εντοπισμό της κυρίας Ρηνιώς στην Κίναρο (video - pics)

Τα πρώτα πλάνα από τον εντοπισμό της κυρίας Ρηνιώς στην Κίναρο (video - pics)

Οι πρώτες αποκλειστικές εικόνες από τον εντοπισμό της κυρίας Ρηνιώς στην Κίναρο, της μόνης κατοίκου του νησιού, από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας είδαν το φως της δημοσιότητας το πρωί της Παρασκευής.
 


Στα καρέ του βίντεο διακρίνεται το Super Puma να προσπαθεί να φτάσει πάνω από το σπίτι της γυναίκας υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, που χαιρετά μάλιστα τους διασώστες.  

 

 

Η γυναίκα εντοπίστηκε από τον διασώστη που απογειώθηκε από τη Ρόδο και προσέγγισε το ακριτικό νησί. Βρισκόταν στο σπίτι της και καθόταν μόνη της όπως κάνει τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα όταν τις είπαν να την μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος στη Ρόδο μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές στην ηλεκτροδότησης και στις τηλεπικοινωνίες στη νησίδα αυτή αρνήθηκε.


Σύμφωνα με ενημέρωση από κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε το πρωί της Πέμπτης με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή και του ζήτησε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό της και την αποκατάσταση της επικοινωνίας με το νησί.

Σημειώνεται ότι ο  κ. Στεφανής πρόσφατα είχε επισκεφθεί τη γυναίκα. H κυρία Ρηνιώ, επισημαίνει ότι θα μείνει στο νησί μέχρι τέλους, έχοντας πάντα υψωμένη στο σπίτι της την ελληνική σημαία.

«Προστάτη έχω τον Άη Γιώργη» 

Η κόρη της κυρίας Ρηνιώς Ακάνθη Κατσοτούρχη τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι «από την Τρίτη ξεκίνησα να μην έχω επαφή μαζί της, δεν έχει ξανασυμβεί για τόσο μεγάλο διάστημα (να είχε χαθεί η επικοινωνία)». 

«Νιώθω υπερήφανη για εκείνη, είναι η ζωή της... Μού λέει: ‘’να φύγω και ό,τι έκανα με τον πατέρα σου να καταστραφεί; όσο αντέχουν τα ποδάρα μου θα είμαι εδώ πέρα. Προστάτη έχω τον Άη Γιώργη’’» σημείωσε η κ. Κατσοτούρχη, ευχαριστώντας τον υφυπουργό Άμυνας για τη βοήθειά του. 
 

Πηγή: skai.gr