Εντοπίστηκε από τον διασώστη του Super Puma η κυρία Ρηνιώ στην Κίναρο

Τέλος στην αγωνία για την κυρία Ρηνιώ την μονοδική κάτοικο της Κινάρου.Η γυναίκα εντοπίστηκε από ton dias;vsth super puma της πολεμικής αεροπορίας που που απογειώθηκε από τη Ρόδο και προσέγγισε το ακριτικό νησί.

Η ηλικιωμένη γυναίκα βρισκόταν στο σπίτι της και καθόταν μόνη της όπως κάνει τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα όταν τις είπαν να την μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος στη Ρόδο μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές στην ηλεκτροδότησης και στις τηλεπικοινωνίες στη νησίδα Κίναρος, αυτή αρνήθηκε.

Μάλιστα τους είπε πως έχει μερικές προμήθειες για να περάσει τις επόμενες ημέρες στο νησί μέχρι να περάσει αυτό το κύμα κακοκαιρίας. “Μην ανησυχείτε για εμένα”, είπε χαρακτηριστικά στους διασώστες και αρνήθηκε να φύγει από το νησί. Θέλει να παραμείνει εκεί όπως κάνει τα τελευταία χρόνια, μαζί με τα αιγοπρόβατά της τα οποί βγάζει στο νησί και είναι αυτά που της κρατάνε συντροφιά μετά τον θάνατο του συζύγου της.

Εδώ και τρεις μέρες δεν είχε υπάρξει επικοινωνία με την μοναδική κάτοικο της Κιναρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μοναδική κάτοικος της Κινάρου, πιθανότατα αντιμετωπίζει κάποια βλάβη στο τηλέφωνό της, μετά την κακοκαιρία που έπληξε την χώρα, με αποτέλεσμα να έχει χαθεί κάθε επικοινωνία μαζί της.

Όσον αφορά στην αποκατάσταση ενδεχομένων βλαβών ηλεκτροδότησης στο νησί, έγινε γνωστό ότι με την καλυτέρευση των συνθηκών θα μεταφερθεί εκεί ανάλογο τεχνικό προσωπικό.  

Σύμφωνα με ενημέρωση από κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε το πρωί με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή και του ζήτησε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό της και την αποκατάσταση της επικοινωνίας με το νησί.

Tο ευχαριστώ της κόρη της

Η κόρη της κυρά Ρηνιώς μέσω facebook έστειλε ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσους είχαν αγωνία για την τύχη της μητέρας της. “Θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που μοιραστήκαν την αγωνία για την μητέρα μου. Τέλος καλό όλα καλά”. 

Πηγή: skai.gr