Η «Ελπίς» χτύπησε τα νοσοκομεία - Προβλήματα με την πρόσβαση ασθενών και τις βάρδιες προσωπικού

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς» και έλλειψης σχετικών μέτρων σύμφωνα με καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου.

ΚΑΤ

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος στο ΚΑΤ παρότι οι εργαζόμενοι είχαν προειδοποίηση από την περασμένη εβδομάδα για τη λήψη μέτρων λόγω της επερχόμενης χιονόπτωσης δεν έγινε τίποτα με αποτέλεσμα σήμερα ο περιβάλλοντος χώρος του νοσοκομείου να είναι γεμάτος χιόνι και να είναι αδύνατη η πρόσβαση από την είσοδο στα επείγοντα ενώ δεν υπάρχουν πουθενά εκχιονιστικά.

Ο ίδιος επισημαίνει πως οι δρόμοι γύρω από το νοσοκομείο είναι αποσπέλαστοι και είναι δύσκολη η πρόσβαση ασθενών. Παράλληλα, αναφέρει πως εγκλωβίσθηκαν τα αυτοκίνητα του προσωπικού στα πάρκινγκ του νοσοκομείου τα οποία δεν μπορούν να τα πάρουν για να πάνε σπίτι τους. Όπως σημειώνει το προσωπικό δεν μπορεί να φύγει γιατί δεν φρόντισαν από το νοσοκομείο για τη μετακίνηση τους από και προς το Σταθμό Νέα Ιωνία ενώ ένα λεωφορείο που νοίκιασαν με πρωτοβουλία των υπαλλήλων δεν πήγε.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τονίζει πως το προσωπικό δεν μπορεί να προσεγγίσει το νοσοκομείο για απογευματινή και βραδυνή βάρδια και πως το προσωπικό που πήγε το πρωί θα κάνει τριπλοβάρδια, πρωί απόγευμα και νύχτα. «Ευτυχώς θα εξασφαλίσουμε στέγη και φαγητό εντός του νοσοκομείου σε όσους συναδέλφους δεν μπορούν να πάνε σπίτι τους»αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι από αύριο θα επιληφθεί των μετακινήσεων του προσωπικού η πολιτική προστασία

Δέστε παρακάτω εικόνες του νοσοκομείου ΚΑΤ που εφημερεύει, κάθε ημέρα, στο δρόμο προς τα επείγοντα και τους γύρω δρόμους εν μέσω πανδημίας.

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ

Αντίστοιχη εικόνα παρατηρείται και στο Σισμανόγλειο όπου υπάρχει έντονο χιόνι στο περιβάλλοντα χώρο του νοσοκομείου με αποτέλεσμα να εγκλωβίσθούν τα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ του νοσοκομείου και να είναι αδυνατη η πρόσβαση του προσωπικού. Τριπλοβάρδιες πρέπει να γίνουν και σε αυτό το νοσοκομείο. 

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr