Στυλιανίδης: Θα αναζητηθούν ευθύνες για την Αττική Οδό- Δείτε την ενημέρωση

Ευθύνες στην Αττική οδό για τον εγκλωβισμό δεκάδων οδηγών, επέρριψε ο Χρήστος Στυλιανίδης στην έκτακτη ενημέρωση στο περιθώριο της εξέλιξης της κακοκαιρίας "Ελπίς" 

Τόνισε ότι η εισήγησή του στον πρωθυπουργό θα είναι να αποδοθούν ευθύνες στην εταιρεία διαχείρισης.

Ξεκινώντας την ενημέρωση, ο Υπουργός τόνισε πως αποτελεί δύσκολη ημέρα για την Αττική και τις περιφέρειες κοντά σε αυτή αλλά κι άλλες περιοχές της χώρας .

Με βάση το παραπάνω, τηλεργασία θα εφαρμοστεί αύριο στον Δημόσιο Τομέα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στην Αττική Οδό όπου παρά τις προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού η εταιρεία δεν κατόρθωσε να κρατήσει τον δρόμο ανοικτό, παρά το γεγονός πως σε αλλεπάλληλες συσκέψεις που προηγήθηκαν της κακοκαιρίας, υποσχέθηκε πλήρη επάρκεια μέσων, ώστε ο αυτοκινητόδρομος να μείνει ανοικτός, επεσήμανε.

"Οφείλουμε απολογία σε όσους ταλαιπωρούνται" είπε και εξήγησε περαιτέρω πως γίνεται τιτάνια προσπάθεια της Τροχαίας και της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστούν οι οδηγοί.

Όλες οι δυνάμεις είναι επί ποδός και επεμβαίνουν άμεσα όπου χρειάζεται.

Εάν λειτουργούσε σωστά η εταιρεία διαχείρισης δεν θα το αντιμετωπίζαμε αυτή τη στιγμή, εκτίμησε.

Σε κάθε περίπτωση ανέφερε πως η κατάσταση στην Αττική Οδό βελτιώνεται, με βάση τα δεδομένα, και γίνεται προοδευτική αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Τα προβλήματα ηλεκτροδότησης είναι λιγοστά και κυρίως εντοπίζονται στην Εύβοια και την Αττική.

Με την βοήθεια του ΔΕΔΔΗΕ θα αποκατασταθούν, τόνισε υπογραμμίζοντας πως το μείζον ζήτημα είναι να διατηρηθεί το ρεύμα, το οποίο και παρά τον όγκο του χιονιού διατηρήθηκε.

Τα προβλήματα είναι λιγοστά, θα αποκατασταθούν κατά πάσα πιθανότητα εντός της επόμενης ώρας.
Ο Υπουργός κάλεσε τους πολίτες που επιθυμούν βοήθεια να καλούν και στο 112, το οποίο επεσήμανε πως έχει δυνατότητα γεωεντοπισμού.

Ο κος Στυλιανίδης συνόψισε πως πρώτη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής.

Σε κάθε περίπτωση, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να μείνει ανοικτός ο κύριος οδικός Άξονας Αθήνας- Θεσσαλονίκης και οι δρόμοι της χώρας.

Μέχρι αύριο οι συνθήκες θα παραμείνουν αντίξοες ενώ από αύριο το μεσημέρι τα ακραία φαινόμενα θα εξασθενίσουν παντού,  και το μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι ο παγετός, ανέφερε.

Στην ενημέρωση μετείχαν επίσης ο, Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Α. Μάνο.

Αναλυτικότερα, ο Διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς επεσήμανε από την πλευρά του πως και η αυριανή ημέρα θα είναι πολύ δύσκολη ενώ η κορύφωση των ακραίων φαινομένων αναμένεται μεταμεσονύκτιες ώρες και όχι νωρίς το βράδυ, όπως και εκτιμούσαν οι ειδικοί αρχικώς.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr