Κλείσιμο

Ένταση ξανά στα Εξάρχεια για το μετρό – Δύο συλλήψεις

Συνεχίζεται η εξέταση των υπόλοιπων 30 προσαχθέντων.

Ένταση επικράτησε για μια ακόμη ημέρα στα Εξάρχεια, καθώς συνεχίστηκαν οι διαμαρτυρίες κατά της κατασκευής σταθμού Μετρό στην περιοχή. Η αστυνομία προχώρησε σε 32 προσαγωγές, εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι συγκεντρωθέντες, γύρω στις 08:30, πέταξαν ντομάτες, αυγά και καφέδες εναντίον του συνεργείου που εκτελεί τις εργασίες στην πλατεία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και να γίνουν συνολικά 32 προσαγωγές από την αστυνομία.

Οι δύο που συνελήφθησαν θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η εξέταση των υπολοίπων.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την αστυνομία, παραμένουν έξω από τη ΓΑΔΑ περίπου 30 έτομα, που έχουν συγκεντρωθεί για συμπαράσταση στους συλληφθέντες και προσαχθέντες.

Οι εργασίες για την κατασκευή του σταθμού μετρό ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη υπό ισχυρή αστυνομική παρουσία και εν μέσω αντιδράσεων.

Μια ακόμα εστία έντασης στην περιοχή είναι ο λόφος του Στρέφη, λόγω της ανάπλασης της περιοχής από τον δήμο Αθηναίων. Ομάδα ατόμων επιχείρησε χθες να εμποδίσει συνεργείο να κάνει μετρήσεις, στο πλαίσιο της ανάπλασης της περιοχής. Έγιναν 19 προσαγωγές.

Πηγή: skai.gr