Μπακογιάννης στον ΣΚΑΪ για ασφάλεια στην Αθήνα: Εγώ είμαι ο πρώτος που θα πει το «μπράβο»

Ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι δόθηκε στον Τάκη Θεοδωρικάκο ο «μαύρος χάρτης» της παραβατικότητας της Αθήνας, δηλαδή τα προβλήματα που υπάρχουν σε 11 τομείς της πόλης.

«Ο πρώτος που θα βγει και θα πει 'έχουμε πρόβλημα' είμαι εγώ, κι ο πρώτος που θα βγει και θα πει 'μπράβο' είμαι πάλι εγώ. Αυτή είναι η δουλειά του δημάρχου» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ αναφερόμενος στα προβλήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζει η Αθήνα.

Σημείωσε ότι είχε μια πολύ εποικοδομτηική συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, στον οποίο ο Δήμος Αθηναίων κατέθεσε τον «μαύρο χάρτη» της παραβατικότητας της Αθήνας, δηλαδή τα προβλήματα που υπάρχουν σε 11 τομείς της πόλης.

Σημείωσε ότι οι περιοχές που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα είναι γνωστές, «δεν είναι καμιά τρομερή ανακάλυψη, όποιος περπατά στην Αθήνα ξέρει. Αν περπατήσετε στην Ομόνοια, στο Εθνικό Θέατρο, αν μιλήσετε με τους κατοίκους στον Άγιο Παντελεήμονα, θα καταλάβετε», όπως είπε.

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε «εμείς είμαστε εδώ για να λειτουργήσουμε πέρα και πάνω από τις αρμοδιότητές μας, τόσο με την δημοτική αστυνομία όσο και με το συντονιστικό κέντρο που έχουμε δημιουργήσει».

Ως προς την ανταπόκριση που είχε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε: «Δεσμεύτηκε δημόσια ότι θα δώσει ιδιαίτερη σημασία στην πρωτεύουσα, όπως αρμόζει στην πρωτεύουσα. Το ζήτημα δεν αφορά εμάς τους δύο. Το ζήτημα είναι πώς θα βοηθήσουμε την πόλη. Χρειαζόμαστε κι άλλους αστυνομικούς και ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα έχουμε περισσότερους αστυνομικούς».

Αναφερόμενος ειδικότερα στο θέμα των ναρκωτικών, ο κ. Μπακογιάννης είπε ότι ο Δήμος Αθηναίων έχει πια δομές για να φιλοξενήσουν αυτούς τους αναθρώπους. «Οι πιάτσες όμως συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία, επειδή εκεί γίνεται εμπόριο. Εδώ είναι που χρειαζόμαστε την αστυνομία» πρόσθεσε.

Αναφορικά με την Δημοτική Αστυνομία, υπογράμμισε ότι θέλει ενίσχυση, αυτή την στιγμή στελεχώνεται από  είναι 450 ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους είναι άνω των 50 ετών». «Ταυτόχρονα» πρόσθεσε «πρέπει να διευρύνουμε τις αρμοδιότητες της δημοτικής αστυνομίας. Σύμφωνα με τον νόμο οι δημοτικές αστυνομίες σε όλη την ώρα έχουν 29 αρμοδιότητες».

Σε ερώτηση αν ο Δήμος Αθηναίων σκοπεύει να ακολουθήσει το παράδειγμα των παραλιακών δήμων για «σιωπητήριο» στις 11 μμ, ο κ. Μπακογιάννης απάντησε: «Δεν νομίζω ότι είμαστε εκεί, να κάνουμε αυτό που έκανε ο δήμος Αλίμου, έχουμε άλλα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια του πολίτη».

Πηγή: skai.gr