Ελληνικό δικαστήριο ακύρωσε την κατάσχεση του πετρελαϊκού φορτίου του τάνκερ Pegas, σύμφωνα με το Reuters

Τι αποφάσισε Εφετείο της Χαλκίδας για την υπόθεση. Δεν έχει γίνει σαφές αν η ελληνική ή η αμερικανική πλευρά σκοπεύουν να προσφύγουν κατά της απόφασης.

Ελληνικό δικαστήριο ακύρωσε την απόφαση για κατάσχεση του φορτίου ιρανικού πετρελαίου στο δεξαμενόπλοιο Lana (πρώην Pegas) στην Εύβοια, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Ελληνικό δικαστήριο ανέτρεψε την Τετάρτη προηγούμενη δικαστική απόφαση που επέτρεψε την κατάσχεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέρους του φορτίου ιρανικού πετρελαίου ενός δεξαμενόπλοιου υπό ιρανική σημαία στα ανοικτά των ελληνικών ακτών, δήλωσαν τρεις πηγές με γνώση της υπόθεσης», αναφέρεται στο τηλεγράφημα.

Η κατάσχεση του φορτίου του τάνκερ προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Ιράν, με τους Φρουρούς της Επανάστασης να καταλαμβάνουν δύο ελληνικά τάνκερ στον Περσικό Κόλπο.

«Η προσφυγή για την ανατροπή της απόφασης έγινε δεκτή από το δικαστήριο», «θα είναι δύσκολο να ανατραπεί», δήλωσε μια από τις πηγές στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Δεν έχει γίνει σαφές εάν η ελληνική ή η αμερικανική πλευρά σκοπεύουν να προσφύγουν κατά της απόφασης που έλαβε Εφετείο της Χαλκίδας. Η απόφαση δεν έχει ακόμα δημοσιευθεί επίσημα.

Πηγή: skai.gr