Συνάντηση Μπακογιάννη-Ιμάμογλου σήμερα και αύριο στην Κωνσταντινούπολη

Αύριο οι δήμαρχοι των δύο μεγάλων πόλεων θα εγκαινιάσουν πάρκο στην Κωνσταντινούπολη

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων (B40 Balkan Cities Network Summit), ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης αναμένεται να συναντηθεί σήμερα και αύριο στην Κωνσταντινούπολη, με τον Τούρκο ομόλογό του Εκρέμ Ιμάμογλου.

Ειδικότερα, τον Ιανουάριο, η Αθήνα θα φιλοξενήσει την πρώτη σύνοδο του B40 Balkan Cities Network Summit το οποίο δημιουργήθηκε στα τέλη Νοεμβρίου του '21 σε ιδρυτική σύνοδο στην Κωνσταντινούπολη.

Σκοπός του δικτύου είναι η ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού, της βιώσιμης ανάπτυξης, της οικονομίας και της καινοτομίας, καθώς και η ενίσχυση της ειρήνης και της δημοκρατίας στην περιοχή των Βαλκανίων.

Ενόψει της συνόδου στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, θα έχουν προπαρασκευαστική συνάντηση σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.

Την επόμενη μέρα θα εγκαινιάσουν από κοινού, ένα νέο πάρκο το οποίο θα λάβει τιμητικά το όνομα «B40».

Συγκεκριμένα, η συνάντηση των κυρίων Μπακογιάννη και Ιμάμογλου θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 5 Νοεμβρίου από τις 18:00 έως τις 19:30, στο Istanbul Planning Agency Florya. Τα εγκαίνια του πάρκου θα πραγματοποιηθούν αύριο Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 15:00 έως 15:45 στο Bakirkoy Costal Area με τις ομιλίες των δυο δημάρχων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ