Μπακογιάννης: Ενισχύουμε την προβολή της Αθήνας στη διεθνή συνεδριακή αγορά και τονώνουμε την οικονομία

O Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε τη σημασία αυτής της σύμπραξης για τη στήριξη του τουρισμού, αλλά και την προσπάθεια που καταβάλλεται μέσα από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, ώστε να παραμείνει ψηλά η Αθήνα στην κατάταξη των συνεδρίων

Kοινές στρατηγικές δράσεις, που θα στηρίξουν τον συνεδριακό τουρισμό και θα δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις εργασίας στον τουριστικό κλάδο, αναλαμβάνουν από σήμερα το γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων (Τhis is Athens-CVB), ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Εκδηλώσεων και Οργανωτών Συνεδρίων - HAPCO & DES και το Γραφείο Προσέλκυσης Συνεδρίων και Επισκεπτών Θεσσαλονίκης (TCB).

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, οι τρεις σημαντικοί φορείς του συνεδριακού τουρισμού της χώρας μας επισφράγισαν, με την υπογραφή ενός μνημονίου, τη στενή συνεργασία που έχει θεμελιωθεί από την πρώτη κιόλας περίοδο της πανδημίας μέσω της σύμπραξης «Greek Meetings Alliance» (GMA).

Η συνεργασία των τριών φορέων έχει αφετηρία τουλάχιστον δύο χρόνια, όταν, εν μέσω πανδημίας, δημιουργήθηκε η σύμπραξη Greek Meetings Alliance (GMA) για να αντιμετωπιστεί η πρωτοφανής κρίση στον συνεδριακό κλάδο.

O Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε τη σημασία αυτής της σύμπραξης για τη στήριξη του τουρισμού, αλλά και την προσπάθεια που καταβάλλεται μέσα από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, ώστε να παραμείνει ψηλά η Αθήνα στην κατάταξη των συνεδρίων τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο (σήμερα είναι 6η στην Ευρώπη και 8η στον κόσμο).

«Μέσα από αυτή τη δυναμική συνεργασία θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την προβολή της Αθήνας στη διεθνή συνεδριακή αγορά και να τονώσουμε την οικονομία της πόλης. Για τον Δήμο Αθηναίων, η τουριστική ανάπτυξη αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα που συνδέεται με την αστική ανάπτυξη, την αναβάθμιση των υποδομών της πόλης και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Είμαστε υπερήφανοι που το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων, το οποίο λειτουργεί κάτω από την "ομπρέλα" της ΕΑΤΑ, αναδείχθηκε πρόσφατα ως το καλύτερο της Ευρώπης στα διεθνή βραβεία τουρισμού, επισφραγίζοντας με τον τρόπο αυτό την επιτυχημένη διαχείριση και προβολή του προορισμού από τον Δήμο Αθηναίων", σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπακογιάννης.

Πηγή: skai.gr