Paris Masters: «Μάχη» Τσιτσιπά - Τζόκοβιτς για μια θέση στον τελικό - «Έχω όπλα που μπορώ να χρησιμοποιήσω»

Σήμερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον υπερασπιστή του τίτλου, Νόβακ Τζόκοβιτς, στη «μάχη» για μία θέση στον τελικό του τουρνουά.

Πανηγυρική πρόκριση στα ημιτελικά του Paris Masters για τον Στέφανο Τσιτσιπά, με τον Έλληνα πρωταθλητή να κάμπτει με 2-0 σετ (6-2, 6-4) την αντίσταση του Αμερικανού Τόμι Πολ και να του «αρπάζει» το «εισιτήριο».

Σήμερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον υπερασπιστή του τίτλου, Νόβακ Τζόκοβιτς, στη «μάχη» για μία θέση στον τελικό του τουρνουά.

«Έχω όπλα που μπορώ να χρησιμοποιήσω», είπε ο 24χρονος Έλληνας πρωταθλητής για το παιχνίδι του με τον Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος κατέχει ρεκόρ 38 τίτλους ATP Masters 1000 και έχει θριαμβεύσει στο Παρίσι έξι φορές ρεκόρ, συμπεριλαμβανομένων των δύο πιο πρόσφατων εμφανίσεών του το 2019 και το 2021. Ο Τζόκοβιτς έχει επίσης νικήσει τον Τσιτσιπά επτά συνεχόμενες φορές και έχει συνολικό σκορ 8-2 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Ερωτηθείς πώς θα επιχειρήσει να διακόψει το σερί ηττών από τον Τζόκοβιτς, ο Τσιτσιπάς είπε ότι θα καταπολεμήσει την παρόρμηση να παίξει υπερβολικά με τον παίχτη που πέρασε ένα ρεκόρ 373 εβδομάδων ως νο. 1 κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

«Πρέπει να δείξω την ίδια συνέπεια. Έχω όπλα που μπορώ να χρησιμοποιήσω. Αλλά στο παρελθόν νιώθω ότι έχω χρησιμοποιήσει πάρα πολύ δύναμη. Είναι σημαντικό να μην το παρακάνω. Θα πρέπει να κινηθώ καλά», πρόσθεσε.

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος κέρδισε το Intesa Sanpaolo Next Gen ATP Finals το 2018 και το Nitto ATP Finals το 2019, έχει πανηγυρίσει 50 νίκες σε μια σεζόν σε τρία από τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Θα επιστρέψει στο Τορίνο και φέτος για το φινάλε της σεζόν 13-20 Νοεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ