Κλείσιμο

Κάρυστος: Στα σπίτια οι φλόγες στον Πλατανιστό - Εκκενώθηκε και το χωριό Άγιο

Οι φλόγες έχουν μπει στο χωριό Πλατανιστός το οποίο εκκενώθηκε νωρίτερα - Δεν υπάρχει σαφής εικόνα για ζημιές σε περιουσίες στον Πλατανιστό λέει στο skai.gr ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας

Στο χωριό Πλατανιστός έφτασαν λίγο πριν τις έξι το απόγευμα οι φλόγες. Σύμφωνα με το evima, οι φλόγες μπήκαν στο Δήμου Καρύστου και δυστυχώς τα πρώτα σπίτια τυλίχτηκαν στις φλόγες ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν και πολλά νεκρά ζώα. Στον ορεινό όγκο πάνω από τον Πλατανιστό βρίσκεται το πύρινο μέτωπο, έχει περάσει από ιδιοκτησίες, αλλά δεν υπάρχει αυτή την ώρα ξεκάθαρη εικόνα για τις ζημιές που έχουν προκληθεί. Επιχειρεί ελικόπτερο Ερικσον στην περιοχή είπε στο skai.gr ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης. Οι πληροφορίες που ήρθαν νωρίτερα στη δημοσιότητα, σύμφωνα με τις οποίες υπήρχε αγνοούμενος στον Πλατανιστό που χάθηκε μετά την πυρκαγιά, δεν επιβεβαιώνονται. Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομίαο συγκεκριμένος άνθρωπος αναζητείται πολύ πριν από την πυρκαγιά η οποία ξέσπασε στην Κάρυστο εχθές 12:35.

Κάρυστος

«Η κατάσταση είναι αναξέλεκτη η φωτιά μπήκε στον Πλατανιστό καίγονται σπίτια αυτή την ώρα. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε την κατάσταση υπάρχουν ισχυροί ανέμοι στην περιοχή» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Καρύστου Δημήτρης Ξυπόλητος στο evima. Nωρίτερα, είχε δοθεί εντολή εκκένωσης μέσω του 112.

Οι κάτοικοι της περιοχής Πλατανιστός Καρύστου έλαβαν μήνυμα να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Κάρυστο. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πλατανιστός, εκκενώστε τώρα προς Κάρυστο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών». Περίπου στις 3.30 το απόγευμα εντολή εκκένωσης δόθηκε και για την περιοχή των Αγίων προς την Κάρυστο:

Αστυνομικοί μετέφεραν ηλικιωμένους στην Κάρυστο από το χωριό Πλατανιστός.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 93 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρο και 32 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.

Πηγή: skai.gr