Κλείσιμο

Μεγάλη αναζωπύρωση στην Κάρυστο - Μάχη να κρατηθεί μακριά από το χωριό Πλατανιστός

Οι δυνατοί άνεμοι που επικρατούν στη νότια Εύβοια προς Κάβο Ντόρο αναζωπύρωσαν την φωτιά στο ένα μέτωπο

Μεγάλη αναζωπύρωση βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στο χωριό Πλατανιστός στην Κάρυστο ενώ η φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται σε τρία μέτωπα.

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους της περιοχής Πλατανιστός Καρύστου καλώντας τους να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Κάρυστο.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πλατανιστός, εκκενώστε τώρα προς Κάρυστο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών».

Στις 9.30 αποδεσμεύτηκαν τα τρία αεροσκάφη canadair, αλλά αργότερα ενισχύθηκαν και πάλι οι άνεμοι που φτάνουν τα 6 μποφόρ με αποτέλεσμα να αναζωπυρωθεί η φωτιά. Η πυρκαγιά εκτείνεται μήκος πολλών χιλιομέτρων στη βουνοκορυφή, ωστόσο η φορά των ανέμων την κατευθύνουν νοτιότερα και δεν απειλεί το χωριό του Πλατανιστού.

Υπάρχει ένα δεύτερο μέτωπο που απειλεί τους οικισμούς Λιβάδι και Καστρί  ενώ στη διάρκεια της νύχτας, αλλά και σήμερα το πρωί δόθηκε εντολή εκκένωσης. Αυτή την ώρα, από αέρος επιχειρεί ένα ελικόπτερο.

Στην περιοχή επιχειρούν επίγειες δυνάμεις που προσπαθο΄πυν κρατήσουν τη φωτιά μακριά από το χωριό Πλατανιστός. 

Πηγή: skai.gr