Μεγάλη φωτιά στη Ρόδο - Εκκενώνεται η κοινότητα Σορωνή-Φωτογραφίες

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στη Ρόδο κοντά στο χωριό Σορωνή. Στο σημείο πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι και δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Επιχειρούν 24 οχήματα με 61 πυροσβέστες δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α. 

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα rodiaki δόθηκε εντολή εκκένωσης μέρους του χωριού Σορωνή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κοινότητα Σορωνής, αναφέρει τα εξής:

«Ο Πρόεδρος και το Συμβούλιο της Κοινότητας Σορωνής παρακαλούν τους κατοίκους να εκκενώσουν άμεσα το παλιό χωριό λόγω πυρκαγιάς που πλησιάζει τον οικισμό. Να βοηθηθούν επίσης ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι, από όσους μπορούν να συνδράμουν».

Εκκενώθηκαν τα σχολεία της περιοχής 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Διευθύντρια του Γυμνασίου Σορωνης, κα. Κατερίνα Δογιάμα-Μητσοπούλου, αναφέρει πως εκκενώθηκε το γυμνάσιο του χωριού ενώ αντίστοιχη διαδικασία ακολουθήθηκε και στο λύκειο, το δημοτικό και το νηπιαγωγείο Σορωνής.

Αναλυτικά η διευθύντρια του σχολείου αναφέρει:

«Αγαπητοί Γονείς και κηδεμόνες λόγω,της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο δάσος πάνω από τη Σορωνη,κρίθηκε αναγκαία η εκκένωση του σχολείου μας ,όπως και των υπολοίπων σχολειων άλλωστε στις 13:15 .Παρακαλουμε πολύ να παραλάβετε τους μαθητές μας από τη στάση του λεωφορείου.

Για οποιαδήποτε πληροφορία είμαστε στη διάθεσή σας..
Με εκτίμηση η Διευθύντρια του Γυμνασίου Σορωνης».

Διακοπή ρεύματος σε μέρος του οικισμού

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», η πύρινη "λαίλαπα" που εξακολουθεί να μαίνεται στην περιοχή, έχει ως αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε μεγάλο μέρος του οικισμού της Σορωνής. 

Δείτε Φωτογραφίες: 

Πηγή: Ροδιακή