Κλείσιμο

Μεγάλη έξοδος: Γεμάτα πλοία και ΚΤΕΛ – Η εικόνα στις εθνικές οδούς

Μόνο από το λιμάνι του Πειραιά αναμένεται μόνο το τριήμερο να αναχωρήσουν περισσότεροι από 100.000 επιβάτες για Κυκλάδες, Κρήτη, Ρόδο, Αργοσαρωνικό και βόρειο Αιγαίο.

Με κάθε μέσο φεύγουν από τις μεγάλες πόλεις οι ταξιδιώτες, καθώς σήμερα ξεκινούν τις διακοπές τους οι τελευταίοι αδειούχοι του Καλοκαιριού ενώ αρκετοί θα πραγματοποιήσουν μίνι αποδράσεις ενόψει της αργίας του Δεκαπενταύγουστου.

Μόνο από το λιμάνι του Πειραιά αναμένεται μόνο το τριήμερο να αναχωρήσουν περισσότεροι από 100.000 επιβάτες για Κυκλάδες, Κρήτη, Ρόδο, Αργοσαρωνικό και βόρειο Αιγαίο. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τις κρατήσεις που έγιναν μέχρι και χθες στις ναυτιλιακές εταιρείες.

Με μεγάλη πληρότητα που αγγίζει το 100% αναχωρούν για τους προορισμούς τα ΚΤΕΛ. Προγραμματίζονται έκτακτα δρομολόγια προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι οι επιβάτες.

Η κίνηση είναι αυξημένη και στις εξόδους των εθνικών οδών. Ήδη από τις 11 το πρωί παρατηρούνται ουρές στα διόδια της Ελευσίνας. Από τις 16:00 έως και τις 21:00 απαγορεύεται η κίνηση βαρέων οχημάτων στα εθνικά δίκτυα, στο ρεύμα εξόδου.

Στα διόδια Αθηνών, Ελευσίνας και Μαλγάρων, μαζί με την απόδειξη των διοδίων οι οδηγοί παίρνουν μια χάρτινη σακούλα για τα σκουπίδια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Η εν λόγω πρωτοβουλία ανήκει στο Όλοι μαζί Μπορούμε, σε συνεργασία με την Ολυμπία Οδό, τη Νέα Οδό και την Εγνατία Οδό. Θα διανεμηθούν 30.000 χάρτινες σακούλες.

Πηγή: skai.gr