Γεμάτα τα πλοία στο λιμάνι: Όπου φύγει - φύγει οι αδειούχοι -Σήμερα στον Πειραιά 26.897 επιβάτες

Αυξημένα μέτρα τις τροχαίας στα εθνικά δίκτυα, στις εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι από σήμερα η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω της εξόδου των εκδρομέων για την εορτή του Δεκαπενταύγουστου.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν θα πρέπει να είναι νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους, ενώ το λιμενικό σώμα λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των επιβατών.

Για σήμερα Παρασκευή 12/08, σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων των εταιρειών, αναμένεται να αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά 26.897 επιβάτες με προορισμούς τα νησιά των Κυκλάδων την Κρήτη τη Ρόδο και το βόρειο Αιγαίο.

Η τροχαία, βάσει ειδικού σχεδιασμού του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.,  έχει προγραμματίσει αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Μεταξύ των δράσεων που έχουν προγραμματιστεί είναι αυστηροί έλεγχοι από γενικά και ειδικά συνεργεία για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων. 

Από τις 4 το απόγευμα έως και τις 21.00 το βράδυ τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στα εθνικά δίκτυα, στο ρεύμα εξόδου.

Η απαγόρευση ισχύει και για αύριο, από τις 08:00 το πρωί έως τη μία (13.00) μετά το μεσημέρι.

Για αύριο Σάββατο 13/08 από το λιμάνι του Πειραιά αναμένεται για τους ίδιους προορισμούς να αναχωρήσουν 31.556 επιβάτες ενώ την Κυριακή 14/08 20.519 επιβάτες.

Σύμφωνα με στελέχη ταξιδιωτικών πρακτορείων , πέραν αυτών των προορισμών , για τα νησιά του Αργοσαρωνικού υπολογίζονται ότι θα αναχωρήσουν άλλοι 25.000 επιβάτες .

Συνολικά μόνο από το λιμάνι του Πειραιά αυτό το τριήμερο εκτιμάται ότι τα ταξιδέψουν περισσότερα από 100.000 άτομα.

Πιο συγκεκριμένα ,σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 22 δρομολόγια για Κυκλάδες Κρήτη Δεδωκάνησα και βόρειο Αιγαίο και για τα νησιά του Αργοσαρωνικού 43. Από το λιμάνι της Ραφήνας θα πραγματοποιηθούν 17 δρομολόγια και 11 από το λιμάνι του Λαυρίου. Χθες από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 22 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν 22.484 επιβάτες, από τη Ραφήνα 14 απόπλοι με 4.874 επιβάτες και από το λιμάνι του Λαυρίου έγιναν 8 αναχωρήσεις πλοίων με 2.413 επιβάτες.

Πηγή: skai.gr