Με δεκάδες συνεκθέτες η Ελλάδα στο φετινό World Travel Market του Λονδίνου μετά από εντυπωσιακή τουριστική χρονιά

Το 2022 χαρακτηρίζεται ως χρονιά-ορόσημο μετά από την πανδημία καθώς οι αριθμοί έχουν πλησιάσει τα ρεκόρ του 2019

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Με 80 συνεκθέτες συμμετέχει φέτος η Ελλάδα στην παγκόσμια τουριστική έκθεση World Travel Market στο Λονδίνο, στο τέλος μίας χρονιάς που περιγράφεται ως «ορόσημο» για το μέλλον.

Το ανακαινισμένο περίπτερο του ΕΟΤ στο εκθεσιακό κέντρο Excel στα ανατολικά της βρετανικής πρωτεύουσας συνενώνει διακριτά και ιδιαίτερα στοιχεία των δήμων, περιφερειών και τουριστικών επιχειρήσεων που συγκροτούν την ελληνική αποστολή, σαν μία μικρογραφία της Ελλάδας.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται φέτος στη χρήση οπτικοακουστικών μέσων, τα οποία προβάλλουν τις νέες πρωτοβουλίες και προτάσεις του ελληνικού τουριστικού προϊόντος (χειμερινός τουρισμός, Greekend, βιωσιμότητα προορισμών κ.ά.), στο πλαίσιο της προσπάθειας περαιτέρω αύξησης της αναγνωρισιμότητας της χώρας (brand awareness) και κάλυψης ακόμα περισσότερων εξατομικευμένων και θεματικών απαιτήσεων της βιομηχανίας και των επισκεπτών.

Το απόγευμα της Δευτέρας ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία αναμένεται μεταξύ άλλων να γίνει αναφορά στον αριθμό των επισκεπτών για το 2022 και ασφαλώς στους στόχους για την επόμενη χρονιά.

Το 2022 χαρακτηρίζεται ως χρονιά-ορόσημο μετά από την πανδημία καθώς οι αριθμοί έχουν πλησιάσει τα ρεκόρ του 2019, όταν υπήρχαν 34 εκ. επισκέπτες. Η επίδοση της Ελλάδας σε σχέση με τους βασικούς ανταγωνιστές κρίνεται απολύτως ικανοποιητική. Ο στρατηγικός σχεδιασμός για το 2023 πάντως είναι να ξεπεραστούν ξεκάθαρα οι εντυπωσιακό αριθμοί του '19.

Ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί σε δύο επιμέρους τουριστικές προσφορές: τη βιωσιμότητα του προϊόντος, με πρωτοβουλίες όπως τα eco islands, η χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων, συνεργασίες με κολοσσούς της τουριστικής βιομηχανίας σε νησιά όπως η Ρόδος, αλλά και την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας, με στόχο να καθιερωθεί η Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη της υψηλής γαστρονομίας. Στο πλαίσιο αυτό ο διάσημος οδηγός Michelen θα εκδώσει χάρτη για την Αθήνα.

Ο κ. Κικίλιας θα έχει συναντήσεις με tour operators, αεροπορικές εταιρείες και άλλους παίκτες της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς. Σημειώνεται ότι κατα το 2022 το Ηνωμένο Βασίλειο αναδείχθηκε σε κύρια χώρα προέλευσης τουριστών, ανταγωνιζόμενο τη Γερμανία.

Στο Λονδίνο βρίσκονται επίσης η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού Ολυμπία Αναστασοπούλου και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης
 

Πηγή: skai.gr