Πέθανε στα 92 της η Τασούλα της θρυλικής απαγωγής στην Κρήτη

Η Αναστασία Αδαμίδου, το γένος Πετρακογιώργη, πέθανε σε ηλικία 92 ετών.

«Έφυγε» από τη ζωή η Τασούλα της θρυλικής απαγωγής που λίγο έλειψε να αιματοκυλίσει την Κρήτη!

Η Αναστασία Αδαμίδου, το γένος Πετρακογιώργη, πέθανε σε ηλικία 92 ετών.

Χθες, έγινε η κηδεία της σε αυστηρά οικογενειακό κύκλο, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Cretalive η ανιψιά της, αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Αριστέα Πλεύρη.

Ετάφη στο Α' Κοιμητήριο του Αγ. Κωνσταντίνου στο Ηράκλειο, δίπλα στους δικούς της ανθρώπους, στον οικογενειακό τάφο που υπάρχει, δίπλα στους γονείς, τα αδέρφια της και όσους αγαπούσε...

Η Τασούλα αποτέλεσε το κεντρικό πρόσωπο στην θρυλική υπόθεση απαγωγής που «έγραψε» ιστορία στη σύγχρονη Ελλάδα!

Στις 20 Αυγούστου 1950, η Κρήτη απειλείται με αιματοκύλισμα.Ο Κώστας, αδελφός του βουλευτή του Λαϊκού Κόμματος, Μανόλη Κεφαλογιάννη, κλέβει στο Ηράκλειο την όμορφη Τασούλα, κόρη του βουλευτή των Φιλελευθέρων, Γιώργη Πετρακογιώργη.

Ενώ η κοπέλα έβγαινε από τον κινηματογράφο «Όασις» με την παρέα της, την άρπαξε με άλλους πέντε οπλοφόρους και την μετέφερε με νοικιασμένο αυτοκίνητο και οδηγό στον Ψηλορείτη.

Πάνω από χίλιοι οπλοφόροι, οπαδοί του Πετρακογιώργη, ετοιμάζονται να επιτεθούν σε ισάριθμους οπλισμένους Ανωγειανούς, οπαδούς του Κεφαλογιάννη, για να πάρουν πίσω την Τασούλα.

Επιβλήθηκε στρατιωτικός νόμος στην Κρήτη και επικηρύχτηκε ο απαγωγέας ως... «ληστής».

Γράφτηκαν δύο βιβλία για την πολύκροτη αυτή ιστορία. «Η απαγωγή της Τασούλας» του Τάσου Κοντογιαννίδη και τα «Αμίλητα βαθιά νερά» της Ρέας Γαλανάκη.

Πηγή: Cretalive.gr