Κλείσιμο

Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι: Συζητήσεις για θέματα τουρισμού και η μουσική σε εστίαση - εκδηλώσεις 

Συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων για τα επόμενα βήματα χαλάρωσης των μέτρων.Σύμφωνα με την ατζέντα θα ξεταστούν θέματα που αφορούν τον τουρισμό.

Μεταξύ άλλων δεν αποκλειεται πάντω να τεθεί και το θέμα της απελευθέρωσης της μουσική στους χώρους εστίασης και τους γάμους.

Το θέμα του τερματισμού στην απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα πιθανότατα μετατίθεται για  μετά τις 15 του μηνός. 

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης τόνισε ότι η μουσική είναι στο τραπέζι και αποτελεί αίτημα του υπουργείου.
Ωστόσο, όπως σημείωσε η μουσική θα επανέλθει, αλλά δεν μπορεί να πει το πότε θα γίνει αυτό και παρέπεμψε στην επιτροπή των ειδικών.

Αν και εφόσον τα κρούσματα πέσουν κάτω από το ψυχολογικό όριο των 1.000 ημερησίως και έχουν πτωτική τάση, τότε, όπως εκτιμούν πηγές με γνώση των συζητήσεων, τα μπαρ είναι πιθανό να ανοίξουν ξανά τις πύλες τους, με αυστηρά μέτρα, στα μέσα του Ιουνίου, αντί για τα τέλη του μήνα που είναι ο σχεδιασμός.

Οι ρυθμοί με τους οποίους προχωρούν οι εμβολιασμοί – ήδη έγιναν περίπου 5,8 εκατ. δόσεις, ενώ περίπου 2,2 εκατ. συμπολίτες μας είναι πλήρως εμβολιασμένοι (ποσοστό πάνω από 20%) – εκτιμάται ότι οδηγούν στο πολυπόθητο «τείχος» ανοσίας μέσα στον Ιούλιο.

Μάλιστα στο αμέσως επόμενο διάστημα, μέσα στον Ιούνιο, προγραμματίζονται και οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί για ευπαθείς ομάδες.

Για το τελευταίο ζήτημα πάντως ερωτήθηκε χθες κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη συστήνοντας υπομονή μέχρι τα μέσα του μήνα. Στο μέτωπο των περιορισμών ελέω της πανδημίας του κορωνοϊού, η κυρία Πελώνη έδειξε προς τα μέσα Ιούνιου σε ό,τι αφορά στην άρση του μέτρου της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, επί της παρούσης δεν περιμένω να αποφασιστεί κάτι επ' αυτού (την άρση της απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας), θα πρέπει να κάνουμε υπομονή έως τα μέσα Ιουνίου".

Οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα κατά την καθιερωμένη ενημέρωση.
 

Πηγή: skai.gr