Λιποθυμικό επεισόδιο για τον Νίκο Δένδια στο Άγιο Όρος

O υπουργός Εξωτερικών λιποθύμησε λόγω ορθοστατικής υπότασης

Εσπευσμένα αναχώρησε από το Άγιον Όρος ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ακυρώνοντας το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας, μετά το λιποθυμικό επεισόδιο λόγω ορθοστατικής υπότασης που είχε νωρίς το πρωί στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος.

Στη διάρκεια της θείας λειτουργίας, λίγο μετά τις 7 το πρωί, ο κ. Δένδιας αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε, με αποτέλεσμα να πέσει στο δάπεδο και να χτυπήσει ελαφρά στη μύτη και στα δόντια, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr.

Στη Μονή σήμανε συναγερμός και ο κ. Δένδιας δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας Αγίου Όρους. Άμεσα κλήθηκε ελικόπτερο προκειμένου να παραλάβει τον υπουργό Εξωτερικών και να τον μεταφέρει στην Αθήνα.

Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει καμία ανησυχία και σύμφωνα με πληροφορίες το επεισόδιο ήταν ορθοστατικής υπότασης.

Το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας του υπουργού ματαιώνεται -επρόκειτο μετά τη Μονή Ξενοφώντος να μεταβεί στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου.

Σημειώνεται ότι η διήμερη επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Αθωνική Πολιτεία ξεκίνησε επεισοδιακά χθες, καθώς το ελικόπτερο που τον μετέφερε δεν μπόρεσε να προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο των Καρυών, ούτε σε εκείνο της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, έτσι η αποστολή κατέβηκε στην Ιερά μονή Μεγίστης Λαύρας.

Πηγή: voria.gr