Χαλκιδική: Την έβαλαν στο «μάτι»- Λήστεψαν το κοσμηματοπωλείο και το σπίτι της

Η γυναίκα φαίνεται πως πήγε στο κατάστημα, απασχόλησε την ιδιοκτήτρια και κατάφερε να της πάρει το αντικλείδι  

Δεν είχε όριο το θράσος μίας 25χρονης που πήγε δήθεν ως πελάτισσα σε κοσμηματοπωλείο στη Χαλκιδική, πήρε το κλειδί, έβγαλε αντικλείδι και μετά.. ξάφρισε την ιδιοκτήτρια.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος μίας 25χρονης καθώς το μεσημέρι της 1ης Νοεμβρίου 2022, παραβίασε κοσμηματοπωλείο ιδιοκτησίας ημεδαπής σε περιοχή της Χαλκιδικής και αφαίρεσε κοσμήματα αξίας περίπου 600.000 ευρώ και χρηματικό ποσό 350 ευρώ.

Όπως προκύπτει από τις έως τώρα πληροφορίες της ΕΛΑΣ, η γυναίκα φαίνεται πως πήγε στο κατάστημα, απασχόλησε την ιδιοκτήτρια και κατάφερε να της πάρει το αντικλείδι.

Την ίδια ημέρα, προσπάθησε να εισέλθει παράνομα στην οικία της ιδιοκτήτριας του παραπάνω κοσμηματοπωλείου, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Όμως δεν σταμάτησε εκεί καθώς την 17η Νοεμβρίου παραβίασε εκ νέου την οικία, από όπου αφαίρεσε κοσμήματα και χρήματα, συνολικής αξίας 1.100 ευρώ.

Η νεαρή εντοπίστηκε τελικά σε περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης, όπου στην κατοχή της βρέθηκε αντικλείδι της παραπάνω οικίας.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλειδιά, μεταξύ των οποίων αντικλείδι του κοσμηματοπωλείου, καθώς και τηλεχειριστήριο για το μεταλλικό ρολό ασφαλείας του καταστήματος.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι με σκοπό τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κατέβαλε χρηματικό ποσό 11.000 ευρώ για την αγορά οχήματος, το οποίο εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε.

Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος της, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πολυγύρου.

Πηγή: Voria.gr