Κλείσιμο

Σε ποιον ανήκει τελικά ο Λάρι, ο γάτος της Ντάουνινγκ Στριτ;

Ο Λάρι είναι ο επίσημος κυνηγός ποντικών της Ντάουνινγκ Στρίτ και μάλιστα τα καθήκοντά του υπάρχουν αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα.

Οι δραματικές εξελίξεις που οδήγησαν στην παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον, συγκέντρωσαν το παγκόσμιο ενδιαφέρον στο Ηνωμένο Βασίλειο και οδήγησαν ξανά ορδές τηλεοπτικών συνεργείων έξω από τη Ντάουνινγκ Στριτ. Η βαριά πολιτική ειδησεογραφία, δεν εμπόδισε ωστόσο τους φωτογράφους και τις κάμερες να καταγράψουν τις βόλτες του γάτου Λάρι μπροστά στο νούμερο 10 και τα κόλπα του μπροστά στα ΜΜΕ.

Λάρι, ο γάτος της Ντάουνινγκ Στριτ

Ο Λάρι είναι άλλωστε μια σταθερή αξία στη Ντάουνινγκ Στριτ σε αντίθεση με τους ενοίκους στο εσωτερικό του.

Σε ποιον ανήκει όμως ο Λάρι;

Το 2016 ο Ντέιβιντ Κάμερον εξήγησε ότι ο Λάρι είναι ένας δημόσιος υπάλληλος και δεν ανήκει σε κάποιο συγκεκριμένο άτομο.

Η απίστευτη ιστορία του, ξεκίνησε από τον ξενώνα ζώων Battersea Dogs & Cats Home, από όπου και μεταφέρθηκε στη νέα του κατοικία στις 15 Φεβρουαρίου 2011.

Η Λίνσι Κουίνλαντ από το Battersea Dogs & Cats Home, δήλωσε: «Μοιάζει σαν χθες που ο Λάρι έφτασε σε εμάς ως αδέσποτος που έψαχνε ένα σπίτι. Δεν πιστεύω ότι κανείς τότε μπορούσε να φανταστεί πόσο απίστευτη θα γίνει τελικά η ζωή του».

Λάρι, ο γάτος της Ντάουνινγκ Στριτ

«Το διάστημα που βρίσκεται στο νούμερο 10, ο Λάρι απέδειξε ότι είναι ένας εξαιρετικός πρεσβευτής για το κέντρο μας και ένα τρανό παράδειγμα για το πόσο υπέροχες είναι οι αδέσποτες γάτες», πρόσθεσε.

Ο Λάρι είναι ο επίσημος κυνηγός ποντικών της Ντάουνινγκ Στρίτ και μάλιστα τα καθήκοντά του υπάρχουν αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα. Λέγεται ότι περνά τις ημέρες του χαιρετώντας τους καλεσμένους, ερευνώντας για τυχόν τρύπες στο σύστημα ασφαλείας και δοκιμάζοντας τα έπιπλα αντίκες για την ποιότητα ύπνου που προσφέρουν, όπως γράφει το Indy100.

Λάρι, ο γάτος της Ντάουνινγκ Στριτ

Ο γάτος έχει επίσης πολλούς φάν, που του στέλνουν καθημερινά δώρα και λιχουδιές από κάθε σημείο της χώρας.

Τώρα ο Μπόρις Τζόνσον έφυγε, αλλά ο Λάρι θα μείνει, έτοιμος να υποδεχθεί τον επόμενο ένοικο στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Πηγή: skai.gr