Λ. Τσούκαλης: Χρειάζονται κυβερνήσεις συνεργασίας
«Είμαστε στο χείλος του γκρεμού και χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας για να αποφύγουμε μία εθνική καταστροφή όπως η έξοδος στο ευρώ» δήλωσε την Κυριακή ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ (Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής) Λουκάς Τσούκαλης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τον Σπύρο Μάλλη.

Σύμφωνα με τον κ. Τσούκαλη χρειάζεται μεν εκτόνωση μέσω εκλογών, αλλά χρειάζονται και κυβερνήσεις συνεργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε την ελπίδα ότι μετεκλογικά θα ανοίξει ο δρόμος για κυβερνήσεις συνεργασίας τύπου Παπαδήμου.

Όσον αφορά την αδυναμία προώθησης των μεταρρυθμίσεων εξήγησε ότι το πρόβλημα είναι ότι οι πραγματικές μεταρρυθμιστές στα δύο μεγάλα κόμματα είναι ελάχιστοι, καθώς οι περισσότεροι εκ αυτών είναι εκτός πολιτικού συστήματος, ενώ στα κόμματα της Αριστεράς είναι ουσιαστικά ανύπαρκτοι. Ο κ. Τσούκαλης δήλωσε ότι είναι ενθαρρυντικό ότι ενεργοποιείται ο κόσμος, και ζήτησε να βγει από το ιδιωτικό του καβούκι να γίνουν ενεργοί πολίτες.

«Η κρίση αποκάλυψε τη γύμνια της δικής μας ευημερίας», ανέφερε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ στην ανοικτή δημόσια εκδήλωση της Επιτροπής Πρωτοβουλίας «Για την Ελλάδα, τώρα» της οποίας είναι μέλος.
Πηγή: skai.gr
0 0 Bookmark

Απόρρητο