Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: 6.687 πολίτες σε απόλυτη καραντίνα - Έτοιμοι και για ακραία σενάρια

Για 6.687 πολίτες σε απόλυτη καραντίνα έκανε λόγο την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση των ΜΜΕ. “Κάποιες περιπτώσεις συγκεκριμένα ελέγχονται σε καθημερινή βάση από περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό συντελεστή. Όλος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε απολυτή επαγρύπνηση... είμαστε έτοιμοι ακόμα και για ακραία σενάρια" επισήμανε. 

“Κάθε μέρα είναι ξεχωριστή τα δεδομένα τα αξιολογούμε με τον κ. Τσιόδρα” διευκρίνισε για το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων. 

"Κάθε αναίτια μετακίνηση αποδυναμώνει την προσπάθεια μας για τον περιορισμό της πανδημίας" υπογράμμισε ο υφυπουργός. “Δεν υπάρχει χώρος για κανένα εφησυχασμό είναι σημαντικό να ακολουθούμε πιστά τους κανόνες για να ξεπεράσουμε το Γολγοθά” τόνισε.

Είπε ότι η εντατικοποιηση των ελέγχων είχε ως αποτέλεσμα να επιβληθούν περισσότερα πρόστιμα. “Η συμμόρφωση όλων είναι απαραίτητη. Κάθε αναίτια μετακίνηση αποδυναμώνει την προσπάθεια μας. Όλοι πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για το διάστημα που τούς έχει ζητηθεί. Το απαιτεί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού που εφαρμόζει τα μέτρα... Δίνουμε πόλεμο ενάντια στην πανδημία που δεν δικαιούμαστε να χάσουμε. Κάθε μέρα μένουμε σπίτι. Για να επιστρέψουμε γρηγορότερα στην παλιά μας ζωή” υπογράμμισε ο Νίκος Χαρδαλιάς. 

Αναφερόμενος στους 11 τόνους υγειονομικό υλικό, δωρεά από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που κατέφθασαν χθες Πέμπτη στην Αθήνα αεροπορικά, σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα θα αφιχθούν και άλλες πτήσεις με υγειονομικό υλικό, το οποίο δεν είναι εύκολα διαθέσιμο παγκοσμίως, ενώ για την προσφορά του ευχαρίστησε τον Πρίγκηπα των ΗΑΕ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος το υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε  74 νέα κρούσματα στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 966. Συνολικά έχουν καταγραφεί 28 θάνατοι στη χώρα μας.

Πηγή: skai.gr