Κικίλιας: Μαίνεται παγκόσμιος πόλεμος για τα υλικά των νοσοκομείων - Πρωτόγνωρη κατάσταση

Δραματικούς τόνους για το τι συμβαίνει παγκοσμίως για την εξασφάλιση των απαραίτητων στην πανδημία του κορωνοϊού υλικών των νοσοκομείων χρησιμοποίησε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη όπου συγκάλεσε σύσκεψη για την πανδημία του κορωνοϊού. 

“Ξέρετε πολύ καλά ότι μαίνεται ένας παγκόσμιος πόλεμος για τα υλικά. Γίνεται μια τεράστια μάχη από την ελληνική Κυβέρνηση, προκειμένου να μπορεί μόνιμα να έχει ροή υλικών, για να προμηθεύει τα νοσοκομεία. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για όλα τα νοσοκομεία και όλα τα κέντρα υγείας, για όλους τους γιατρούς και τους νοσηλευτές σε όλη την Ελλάδα” απάντησε σχετικά ο υπουργός ερωτηθείς από δημοσιογράφο για ελλείψει στο νοσοκομείο Καστοριάς. 

“Η μάχη είναι καθημερινή, τη βλέπετε μπροστά σας. Βλέπετε τι συμβαίνει σε άλλες χώρες, πού βρίσκονται και πού βρισκόμαστε. Σας παρακαλώ πολύ όλοι, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια” επισήμανε.

“Έχουμε στείλει και άλλους γιατρούς, νοσηλευτές, στείλαμε ξημερώματα σε όλα τα νοσοκομεία – και εδώ και στην Καστοριά – υγειονομικό υλικό” διευκρίνισε. 

“Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση μιας πανδημίας, που προφανώς δεν φανταζόταν κανείς ότι θα τύχει στη γενιά μας” σημείωσε ο κ. Κικίλιας. 

Η δήλωση του υπουργού Υγείας 

“Ήρθα στη Θεσσαλονίκη για να δω από κοντά τα νοσοκομεία μας και αυτή τη συγκλονιστική προσπάθεια που κάνουν γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό. Είμαι πολύ περήφανος για όλους τους. Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση μιας πανδημίας, που προφανώς δεν φανταζόταν κανείς ότι θα τύχει στη γενιά μας. Ζητάω από όλους προσοχή, φροντίδα για τις ευάλωτες ομάδες, να τηρούμε τα μέτρα και να δώσουμε τη δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους, που η δουλειά τους είναι συγκλονιστική, είναι ηρωική, να μπορέσουν να τη φέρουν εις πέρας μέχρι τέλους. Φτάνουμε στο τέλος Μαρτίου. Είχαμε ένα μήνα τον οποίο πήγαμε μέρα-μέρα με μέτρα, τα οποία πήρε η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την προστασία των πολιτών. Ελάτε όλοι μαζί να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να μας φροντίσουν και να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Θα συνεχίσω να πηγαίνω νοσοκομείο-νοσοκομείο σε όλη τη χώρα, γιατί θέλω να στηρίξω αυτούς τους ανθρώπους, τους οποίους σεβόμαστε, τιμάμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την προσπάθεια που κάνουν. Ευχαριστώ πολύ”. 

Στη σύσκεψη συμμετέσχαν επίσης, ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης, ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο Διοικητής του ΑΧΕΠΑ Παναγιώτης Παντελιάδης, η Διευθύντρια της ΜΕΘ Ελένη Γκέκα, ο Αν. Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας και υπεύθυνος της επιτροπής Λοιμώξεων του νοσοκομείου Σίμος Μεταλίδης και η υπεύθυνη του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Β. Ελλάδος Τζίνα Λεπτοκαρίδου. 

Πηγή: skai.gr