Κορωνοϊός: Εισήγηση για κλείσιμο των σχολείων για 2 εβδομάδες σε όλη την Ελλάδα

Κλέινουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαιδευσης για 2 εβδομάδες σε όλοη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, προχωρά σε αυτήν την εισήγηση , καθώς παρατηρείται πλέον ότι διασπορά του κορωνοϊου, αφορά και τις μικρές ηλικίες. Έτσι σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής από την Τρίτη και για 15 μέρες τα μαθήματα θα γίνονται με τηλεκπαίδευση.

Μόλις σήμερα το  Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ»,  έκανε λόγο για σοβαρές εστίες κρουσμάτων στα νηπιαγωγεία και στα σχολεία, τα οποία λειτουργούν και πάλι σε πολλές περιοχές της χώρας και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εισηγηθεί εκ νέου τη διακοπή της λειτουργίας τους.

Επίσης, κατά πληροφορίες, οι ειδικοί της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων έχοντας τη μελανή επιδημιολογική εικόνα στο σύνολό της τόσο για την Αττική όσο και για την επικράτεια που είναι στο βαθύ κόκκινο στο μεγαλύτερο τμήμα της, εισηγούνται κατά πληροφορίες να συνεχιστεί το lockdown μέχρι και το τέλος Μαρτίου.

Παράλληλα,η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων , φέρεται να προτείνει το άνοιγμα των καταστημάτων στις 22 Μαρτίου με click away.

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων κατά τη συνεδρίασή της εισηγήθηκε επίσης «βαθύ κόκκινο» και σε άλλες Περιφερειακές ενότητες.

Άλλες τέσσερις περιφερειακές ενότητες και πέντε δήμοι αναμένεται να τεθούν σε καθεστώς αυστηρού lockdown εξαιτίας της αυξημένης διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων κατά τη συνεδρίασή της σήμερα εισηγήθηκε να τεθούν σε «βαθύ κόκκινο» οι περιφερειακές ενότητες Ευρυτανίας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Λέσβου, καθώς επίσης και οι δήμοι Ιωαννίνων, Μετσόβου, Κατερίνης, Σκιάθου και Χανίων.

Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν το απόγευμα στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Πηγή: skai.gr