Κορωνοϊός: Επιβάτης μιας από τις πτήσεις με κρούσματα μιλά στον ΣΚΑΪ από την καραντίνα

Από την απομόνωση, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο επιβάτης μιας από τις δύο πτήσεις από την Ισπανία που έφθασαν στην Αθήνα το βράδυ της Κυριακής και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τις χαρακτήρισε ως υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί. 

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, το αποτέλεσμα μετά τους ελέγχους του ΕΟΔΥ είναι 21 από τους 263 επιβάτες βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Δηλαδή στην πτήση από Βαρκελώνη 11 άνδρες και τρεις γυναίκες και στην πτήση από Μαδρίτη 6 γυναίκες και ένας άνδρας. Μόλις ολοκληρωθεί η ιχνηλάτηση όσων βρισκόταν μέσα στα αεροσκάφη θα δοθούν σχετικές αναλυτικές οδηγίες.

Ο επιβάτης της πτήσης από Μαδρίτη που μίλησε στη Σία Κοσιώνη ανωνύμως, ανέφερε ότι ο ίδιος αναμένει το αποτέλεσμα του τεστ. “Σωστά υποβληθήκαμε σε τεστ δεν ξέρω το αποτέλεσμα, αν είναι αρνητικά θα μπούμε σε καραντίνα στο σπίτι, αλλιώς θα παραμείνουμε σε περιορισμό στο ξενοδοχείο. Περιμένουμε σήμερα ενημέρωση” ανέφερε. 

Τόνισε ότι η αρχική επικοινωνία δεν ήταν πολύ καλή. “Αφότου επιβιβαστήκαμε μάθαμε για τη συλλογική καραντίνα, εγώ προσωπικά από τον πιλότο στη Μαδρίτη”.

"Ειδικά το πρώτο βράδυ υπήρχε μεγάλος συνωστισμός στη ρεσεψιόν δεν μοιράστηκαν πότε υλικά προστασίας” ανέφερε δε. Έκανε λόγο μάλιστα για ενημέρωση με σημειώματα κάτω από την πόρτα. Πρόσθεσε πάντως ότι μέρα με τη μέρα γίνεται πολύ καλύτερη η επικοινωνία. “Η μόνη έκθεση σε ρίσκο ήταν την Κυριακή που ταξιδεύαμε” είπε.

Πηγή: skai.gr