Κιβωτός του Κόσμου: Ο πατέρας Αντώνιος καλείται ως ύποπτος για ασέλγεια κατά δύο ανήλικων

Παράλληλα, κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός στην κακομεταχείριση πολλών παιδιών στην Κιβωτό - Ακόμη επτά άτομα καλούνται σε εξηγήσεις από τον εισαγγελέα

Της Ιωάννας Μάνδρου

Με την κλήση σε εξηγήσεις ως υπόπτου του πατέρα Αντώνιου, ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου για δύο αδικήματα, κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος ανήλικων και ηθική αυτουργία σε σωματικές βλάβες, βαίνει προς το τέλος της η εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες περί σεξουαλικών παρενοχλήσεων και κακομεταχείρισης παιδιών μέσα στην Κιβωτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία της Αθήνας που διενεργεί την έρευνα για όσα καταγγέλθηκαν ότι συνέβαιναν στην Κιβωτό, καλεί τον ιδρυτή της και εμβληματικό εκπρόσωπο της πατέρα Αντώνιο σε εξηγήσεις για κατάχρηση σε ασέλγεια, αδίκημα που φέρεται να τελέστηκε σε βάρος δύο παιδιών, του 19χρονου σήμερα που είχε προβεί και σε σχετική καταγγελία και ενός ακόμα ανήλικου από τη δομή της Κιβωτού στο Βόλο.

Η κατηγορία για την οποία ο πατέρας Αντώνιος θα δώσει εξηγήσεις φέρεται να τελέστηκε κατά συρροή και κατ επάγγελμα.

Παράλληλα, εξηγήσεις καλούνται να δώσουν άλλα έξι άτομα εργαζόμενοι στην Κιβωτό και συνεργάτες του ιερέα στους οποίους αποδίδονται κατά περίπτωση αδικήματα σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων ( ανήλικων) που σχετίζονται με καταγγελίες για κακομεταχείριση παιδιών (ξυλοδαρμοί, αυστηρές τιμωρίες, απομονώσεις και λοιπά). Ορισμένες από αυτές τις καταγγελίες που βαρύνουν τους ελεγχόμενους είναι βαριές, όπως παρατεταμένες απομονώσεις η τιμωρίες με σπάσιμο πέτρας που παραπέμπουν σε βασανισμούς αλλά διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος. Και τούτο διότι με την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα το 2019 η σχετική κατηγορία από κακούργημα που ήταν έγινε πλημμέλημα και ακόμα δεν έχει αλλάξει.

Χωριστά από τους έξι, μία υπάλληλος από τη δομή του Βόλου καλείται σε εξηγήσεις για έκθεση ενός παιδιού σε κίνδυνο καθώς καταγγέλεται ότι ενώ ήταν χτυπημένο η εν λόγω υπάλληλος δεν έτρεξε να του προσφερθεί ιατρική βοήθεια, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, ότι ο πατέρας Αντώνιος πέραν της κατηγορίας για κατάχρηση σε ασέλγεια που αφορά στις καταγγελίες των δύο παιδιών, καλείται σε εξηγήσεις ως ηθικός αυτουργός στην κακομεταχείριση πολλών παιδιών.

Και τούτο, διότι, όπως έγινε γνωστό, από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε ότι οι ξυλοδαρμοί, οι τιμωρίες και λοιπά σε βάρος κάποιων παιδιών, αποτελούσαν κατευθυντήρια γραμμή διαπαιδαγώγησης από τον ίδιο και μέθοδο εκφοβισμού κάποιων παραβατικών παιδιών και όχι μεμονωμένες περιπτώσεις κακομεταχείρισης από εργαζόμενους και συνεργάτες του πατέρα Αντώνιου.

Σε κάθε περίπτωση οι εμπλεκόμενοι στο κουβάρι των καταγγελιών για κακομεταχείριση παιδιών στην Κιβωτό θα ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις τους, ενώ παράλληλα τρέχουν οι έρευνες για τα οικονομικά της Κιβωτού, τις οποίες χειρίζεται ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης,ενώ η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε πόρισμα της έχει επισημάνει ορισμένες σοβαρές ενδείξεις για τη διάπραξη οικονομικών αδικημάτων.

Πηγή: skai.gr