Κλείνουν τη Μουδανιών για λίγο οι αγρότες μετά το «μπλόκο» της αστυνομίας

Σε συμβολικό αποκλεισμό για μια ώρα της Μουδανιών και στα δύο ρεύματα προχωρούν οι αγρότες, μετά το «μπλόκο» της ΕΛΑΣ για πορεία με τα τρακτέρ στο κέντρο.

Παρά την αρχική πληροφόρηση για πορεία των περίπου 65 τρακτέρ -κατόπιν συνεννόησης με την ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη-, τελικώς εστάλη εντολή από το αρχηγείο στην Αθήνα, με την οποία απαγορεύει οποιαδήποτε διέλευση αγροτών με τα οχήματά τους με κατεύθυνση το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, μέσω του Περιφερειακού.

Έτσι, οι αγρότες διαμαρτυρόμενοι για την αλλαγή στάσης της Ελληνικής Αστυνομίας, προχωρούν σε συμβολικό αποκλεισμό της Μουδανιών, ενώ μετά τις ανακοινώσεις σύμφωνα με πληροφορίες στο Δερβένι κατευθύνονται και άλλα τρακτέρ από τον Λαγκαδά προκειμένου να προχωρήσουν και εκεί σε διαμαρτυρία.

Ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Τριλόφου, Χρήστος Τσιλιάς ανακοίνωσε ότι οι αγρότες θα κλείσουν τον δρόμο συμβολικά μια ώρα. Παράλληλα αποκάλυψε ότι ο επικεφαλής της ΕΛΑΣ Βορείου Ελλάδος του μετέφερε ότι δεν κλείσουν τον δρόμο, ενώ οι συνάδελφοί του εξέφρασαν τα παράπονά τους για τη στάση της ΕΛΑΣ.

 Δυνάμεις της ΕΛΑΣ έχουν πλαισιώσει την κινητοποίηση, ενώ προχωρούν και σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη διέλευση των διερχομένων οχημάτων.

Πηγή: thesstoday