Η κακοκαιρία «χτυπά» την Καρδίτσα: Πλημμύρες μέσα στην πόλη – Εκκενώνονται χωριά (βίντεο-φωτογραφίες)

Μνήμες Ιανού στους κατοίκους - Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα -  Μεγάλα προβλήματα και σε Τρίκαλα και Φάρσαλα

Τις περιφέρειες Τρικάλων και Καρδίτσας χτυπά από το πρωί η κακοκαιρία Daniel που χθες έπληξε την πόλη του Βόλου, με ανυπολόγιστες καταστροφές. 

Τα ξημερώματα επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας ενώ μέσα στην πόλη της Καρδίτσας υπάρχουν ήδη πλημμυρικά φαινόμενα, που έχουν ξυπνήσει μνήμες Ιανού στους κατοίκους. 

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Στην Καρδίτσα έχει κλείσει η κεντρική οδός Υψηλάντου καθώς και η Μ. Αλεξάνδρου λόγω των νερών που υπάρχουν στο οδόστρωμα. 

larditsa

Νερά εισρέουν σε καταστήματα της πόλης ενώ στην περιοχή των Καμινάδων ήδη έχουν πλημμυρίσει κάποιες ισόγειες κατοικίες.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Πλημμυρικά φαινόμενα υπάρχουν ήδη -κατά πληροφορίες- σε χωριά του κάμπου όπως ο Άγιος Θεόδωρος, o Πρόδρομος, η Μυρίνη, τα Καλογριανά κ.α.

Εκκενώσεις χωριών και οικισμών - Καταστροφές στα χωράφια

Τα ποτάμια της περιοχής βρίσκονται στα όρια τους από την έντονη βροχόπτωση που πέφτει αδιάκοπα όλη τη νύχτα, έχοντας σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στον Δήμο Μουζακίου, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος, εκκενώθηκαν οικισμοί, όπως είναι η Μαγουλίτσα και ο οικισμός «Νησιά» Πευκοφύτου. 

Στον Δήμο Παλαμά έχει εκκενωθεί η κοινότητα Φύλλου. 

«Γίνεται μεγάλη προσπάθεια, 32 μηχανήματα της Π.Ε. Καρδίτσας, δίνουν την δική τους μάχη», τόνισε ο κος Νούσιος. 

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μουζακίου κ. Φαν. Στάθη, υπάρχει κίνδυνος να πλημμυρίσει η περιοχή προς Μαγούλα, Κρανιά και Ριζοβούνι.

Την ίδια ώρα έχει ζητηθεί από τους κατοίκους του Παλαιοχωρίου και της Κρανιάς να βρίσκονται σε ετοιμότητα καθώς είναι πολύ πιθανό να δοθεί εντολή εκκένωσης και σε αυτές τις περιοχές.

Παράλληλα στους κατοίκους της Μαγούλας που έχει εισβάλει νερό στα σπίτια τους η εντολή είναι να συγκεντρωθούν στην πλατεία του χωριού.

Η κατάσταση σύμφωνα με τον δήμαρχο Μουζακίου είναι πολλή δύσκολη και οι επόμενες ώρες ιδιαίτερα κρίσιμες.

Τέλος τόνισε πως οι κάτοικοι που φεύγουν από τα σπίτια τους μπορούν αν φιλοξενηθούν στην μαθητική εστία στο Μουζάκι. 

Μεγάλα προβλήματα και σε Τρίκαλα-Φάρσαλα

Πλημμυρικά φαινόμενα έχει προκαλέσει η πρωτοφανής κακοκαιρία και στην πόλη των Τρικάλων καθώς υπερχείλισε ο ποταμός Ληθαίος  στο ύψος των Κουτσομυλίων. 

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr λίγο μετά τις 9.30 το πρωί η Τροχαία απέκλεισε την οδό Πίνδου, βασικό δρόμο εισόδου στην πόλη, καθώς πλημμύρισε σε όλο του το μήκος. 
Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται στην οδό Μετεώρων η οποία επίσης έχει πλημμυρίσει σε όλο το μήκος της, ενώ πνίγεται για άλλη μια φορά η περιοχή της Μπάρας.

Σε όλον τον Δήμο Τρικκαίων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής, θα παραμείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα και οι λαϊκές αγορές.

Στα Φάρσαλα, υπερχείλισε ο ποταμός Ενιπέας σε αρκετά σημεία ενώ εκκενώθηκε το χωριό Υπέρεια.

Σοβαρές ζημιές έχει υποστεί η γέφυρα της Αμπελιάς που περνάει ο Ενιπέας ποταμός και πάνω από αυτή διέρχεται η Ε.Ο. Φαρσάλων – Βόλου.

Με πληροφορίες, φωτογραφίες, βίντεο από karditsalive.net, trikalavoice.gr

Πηγή: skai.gr