Η κακοκαιρία Daniel επελαύνει στη χώρα: «Φουσκώνουν» ποτάμια και χείμαρροι στα Τρίκαλα

Ο αντιπεριφερειάχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, σε δηλώσεις στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις 

Η έντονη βροχόπτωση που συνεχίζει να πέφτει με ένταση και στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, έχει "φουσκώσει" ποτάμια και χειμάρρους, θέτοντας σε συναγερμό τις αρμόδιες υπηρεσίες. Παράλληλα στον ορεινό όγκο σημειώθηκαν καταπτώσεις βράχων στο οδικό δίκτυο, αλλά 36 μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων συνδράμουν με επιτυχία από το πρωί, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι καθαροί για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Ο αντιπεριφερειάχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, σε δηλώσεις στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ή αυτές να γίνονται με χαμηλές ταχύτητες, καθώς το οδικό δίκτυο σε ορισμένα σημεία έχει καλυφθεί από ποσότητες νερού.

Σε αυξημένο επίπεδο ετοιμότητας βρίσκεται από χθες ακόμα, ολόκληρος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δ. Πύλης, εν όψει της κακοκαιρίας daniel που ενέσκηψε και στην περιοχή μας, δίνοντας μεγάλα ποσοστά βροχής, η οποία πέφτει ασταμάτητα σε ολόκληρο το Δ. Πύλης και σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, θα συνεχίσει μέχρι και αύριο Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Χρ. Ζιάκα, τα προβλήματα προς το παρόν εντοπίζονται σε ορεινές Κοινότητες, Παλαιοκαρυά, Πετροχώρι και να περιορίζονται σε καταπτώσεις μικρών βράχων, χωρίς να έχουν προκαλέσει κάποια ιδιαίτερα προβλήματα.

Μηχανήματα του Δήμου Πύλης, βρίσκονται σε όλα τα σημεία, καθαρίζοντας τους δρόμους.

Προβλήματα διακοπής ρεύματος αντιμετώπιζε από χθες το Ροπωτό, η οποία, σύμφωνα με την ΔΕΗ, οφείλονται σε καταπτώσεις κλαδιών επάνω στα καλώδια του δικτύου, της προκαλώντας βραχυκύκλωμα, που δίνει και τις διακοπές. Συνεργεία της ΔΕΗ, παρά τις αντίξοες συνθήκες, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, για αποκατάσταση του προβλήματος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- TRIKALA VOICE