Κλειστά για τρίτη ημέρα, αύριο Πέμπτη, θα παραμείνουν τα σχολεία στην Αττική. Τα μαθήματα πάντως θα γίνουν κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας αύριο (27/01) αλλά και την Παρασκευή (28/01) σε όλες τις περιοχές όπου αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση. 

Η τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσει για όλες τις σχολικές μονάδες πρωινές ώρες (πλην των εσπερινών σχολείων).

Στις λοιπές περιοχές τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Σήμερα τα self test στις περιοχές με ανοιχτά σχολεία

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, σε όσες σχολικές μονάδες επαναλειτουργήσουν αύριο Πέμπτη (27/01), οι μαθητές θα διενεργήσουν το self-test σήμερα, Τετάρτη (26/1) και σε κάθε περίπτωση πριν την προσέλευσή τους στο σχολείο αύριο.

Ομοίως, σε κάθε σχολείο που επαναλειτουργεί μετά από αναστολή, οι μαθητές θα διενεργούν self-test πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο. Το επόμενο self-test θα διενεργείται την επόμενη προκαθορισμένη ημέρα (για προσέλευση Τρίτη – Παρασκευή). 

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής για τα σχολεία:

«Με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων και την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των παιδιών, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και κατόπιν σχετικών συστάσεων και εισηγήσεων των οικείων Δήμων, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά και δε θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης μαθήματα αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου. Να σημειωθεί ότι η λειτουργία ή μη  των βρεφονηπιακών σταθμών αποτελεί ευθύνη των δήμων οι οποίοι και θα ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους». 

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις