Καπραβέλος-ΣΚΑΪ: Έρχεται 4ο σφοδρότατο κύμα για νοσοκομεία και ΜΕΘ-Θα θρηνήσουμε πολλά θύματα

«Από 20 Σεπτεμβρίου εώς τα τέλη του Νοεμβρίου θα βρεθούμε σε πολύ δύσκολη θέση, όχι μόνο εμείς αλλά και όλη η Ευρώπη, καθώς οι επιδημιολογικοί δείκτες θα είναι βαρύτατοι με μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας», αποκάλυψε μιλώντας στην εκπομπή Online στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής της  ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

Όπως ανέφερε στη χώρα μας παρατηρεί  μη συμμόρφωση με τις υγειονομικές υποδείξεις από το 1/3 το συμπολιτών μας και τόνισε πως «Αυτό θα το πληρώσουμε ακριβά.Θα έχουμε σφοδρότατο 4ο κύμα στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ, με μεγάλες απώλειες ανθρώπινης ζωής».

Επίσης, ο κος Καπραβέλος δήλωσε πως στο νοσοκομείο Παπανικολάου όπου και εργάζεται, πραγματοποιήθηκε αύξηση στην διαθεσιμότητα κλινών covid και πλέον το 70% των κλινών του νοσοκομείου έχει δοθεί σε covid περιστατικά.

«Aυτό έγινε σε βάρος των υπολοίπων νοσημάτων», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε υγεινομικούς ανέφερε πως αποτοτελεί ένα αποφασιστικό βήμα της πολιτείας να ελέγξει την πανδημία, ενώ για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν και με αφορμή την απεργία που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ, υπογράμμισε πως «δεν χωράει πόλεμος στον τομέα της υγείας». 

«Αποτελεί ηθική υποχρέωση των υγειονομικών να εμβολιαστούν και πλέον το επιβάλλει και ο νόμος», σημείωσε.

Τέλος με αφορμή την πλήρη έγκριση που έλαβε από το FDA το εμβόλιο της Pfizer, δήλωσε πως ούτως ή αλλως δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία αμφισβήτηση για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων.

Πηγή: skai.gr