Πολλαπλά τραύματα φέρει το γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε στη Ζίτσα- Αναπόφευκτη η ευθανασία

Μάλιστα το σοβαρότερο εκ των τραυμάτων εντοπίζεται στο διάφραγμα του άτυχου ζώου.

Πολλαπλά τραύματα σε διάφορα σημεία του σωματός φέρει το γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε στη Ζίτσα Ιωαννίνων και ως εκ τούτου πρέπει να υποβληθεί σε ευθανασία, σύμφωνα με Ιππίατρο που το εξέτασε.

Μάλιστα το σοβαρότερο εκ των τραυμάτων εντοπίζεται στο διάφραγμα του άτυχου ζώου.

Αν και αρχικά είχε αναφερθεί ότι θα μεταφερθεί στα Μέγαρα Αττικής προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση της υγείας του, σύμφωνα με τον Ιππίατρο που έσπευσε στο χωριό Γραμμένο του δήμου Ζίτσας για να το εξετάσει, κρίθηκε εν τέλει πως το ζώο δεν μπορεί να μεταφερθεί καθώς σε πιθανή μετακίνηση του θα επέλθει βασανιστικός θάνατος.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, σήμερα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου απήυθυνε ρητές συστάσεις προς όλες τις συναρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες για την επιβολή αυστηρών κυρώσεων σε όσους δεν συμμορφώνονται με τις διατάξεις περί ευζωίας των ζώων, ιδιαιτέρως των ιπποειδών, κατά τη μεταφορά τους.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες ο αντιδήμαρχος Ζίτσας μετά την απολογία του για την υπόθεση της βάναυσης κακοποίησης του γαϊδάρου.

Οι όροι που του επιβλήθηκαν είναι εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε 1η και 15 του μηνός και απαγόρευση εξόδου από την χώρα

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος του αντιδημάρχου, Δημήτρης Δήμος, έδωσε διαφορετική εκδοχή της υπόθεσης.

Ισχυρίστηκε ότι το ζώο είχε τραυματιστεί μετά από επίθεση από λύκο, ο κατηγορούμενος το ανέβασε στην καρότσα για να το μεταφέρει και να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, αλλά για άγνωστο λόγο το πόδι του γαϊδάρου έπεσε στην άσφαλτο και δεν το αντιλήφθηκε αμέσως.

Πηγή: skai.gr