Βαθιά και εκτεταμένα τραύματα φέρει ο γαϊδαράκος που κακοποιήθηκε στη Ζίτσα - Φωτογραφία - ντοκουμέντο με το σχοινί που ήταν δεμένο στο αγροτικό

Το άτυχο ζώο που είναι βαριά τραυματισμένο αναμένεται να μεταφερθεί στην Αθήνα, προκειμένου εξειδεκευμένοι ιππίατροι να τον εξετάσουν και λάβει όλη την φροντίδα που του αξίζει

Μάχη για να κρατηθεί στην ζωή δίνει το βαριά τραυματισμένο γαιδουράκι που κακοποιήθηκε από τον ιδιοκτήτη του, αντιδήμαρχο Ζίτσας ενώ κτηνίατροι και φιλόζωοι προσπαθούν να φροντίσουν τις πληγες του.

Τους ισχυρισμούς του παυθέντος αντι-δημάρχου Ζίτσας πως έπεσε ο γαιδαράκος από την καρότσα διαψεύδουν αυτόπτες μάρτυρές που είδαν την βάναυση κακοποίηση του ανυπεράσπιστου γαιδουριού ενώ ερχονται βροχή οι καταγγελίες πως δεν ήταν η πρώτη φορα που κακοποιούσε ζώο. Μάλιστα συντοπίτες του τον είχαν δει και τον είχαν καταγγείλει δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.

Επιπλέον, όπως αποκάλυψε στον ΣΚΑΙ συντοπίτης του Αντιδημάρχου και σύμφωνα και με φωτογραφικό ντοκουμέντο φαίνεται ότι στο αγροτικό όχημα υπήρχε ένα σχοινί 3-4 μέτρων ενώ η καρότσα ήταν γεμάτη πράγματα γεγονός το οποίο καθιστά αδύνατο να ήταν ο γαιδαράκος στην καρότσα. Ο ιδιοκτήτης του απο την άλλη υποστηρίζει ότι ο ίδιος προσπάθησε να σώσει τον γαιδαράκο από δάγκωμα λύκου.

Κακοποίηση γαιδαριού στη Ζίτσα

Το άτυχο ζώο αναμένεται να μεταφερθεί στην Αθήνα, προκειμένου εξειδεκευμένοι ιππίατροι να τον εξετάσουν.

«Έχει κατατεθεί αίτημα για αφαίρεση και με το καλό το γαϊδουράκι θα μεταφερθεί το συντομότερο δυνατόν στα Μέγαρα Αττικής όπου και θα λάβει όλη την φροντίδα που του αξίζει. Επικοινωνήσαμε με ιατροδικαστή και μας ενημέρωσαν πώς να πάρουμε δείγμα DNA από τα αίματα στην άσφαλτο και από το γαϊδουράκι για να είμαστε 1000% σίγουροι», αναφέρει η φιλοζωική ομάδα Ιωαννίνων.

Ήδη φιλοζωικά κέντρα προστασίας των ιπποειδών εκφράζουν την επιθυμία να φιλοξενήσουν το ζώο, ενώ έως αυτή την ώρα το άτυχο ζωο βρίσκεται ακόμα στα χέρια του κακοιποιού του.

Με την οργή για τον άτυχο γάιδαρο να ξεχειλίζει φιλόζωοι και ιππίατροι συνεργάζονται ώστε το ζώο να κρατηθεί στη ζωή. 

Πηγή: skai.gr