Κακοποίηση γαϊδάρου: Επιβολή αυστηρών κυρώσεων σε παραβάτες διατάξεων περί ευζωίας ιπποειδών, ζήτησε ο Σίμος Κεδίκογλου

Αναφορικά με το πρόσφατο περιστατικό κακοποίησης γαϊδάρου στον Δήμο Ζίτσας επισήμανε πως από την πρώτη στιγμή υπήρξε άμεση κινητοποίηση και επικοινωνία μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ και αυστηρή τήρηση των προβλεπομένων διαδικασιών.

Αυστηρές και ρητές συστάσεις προς όλες τις συναρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες για την επιβολή αυστηρών κυρώσεων σε όσους δεν συμμορφώνονται με τις διατάξεις περί ευζωίας των ζώων, ιδιαιτέρως των ιπποειδών, κατά τη μεταφορά τους, έδωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου, κατά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό κακοποίησης γαϊδάρου στον Δήμο Ζίτσας Ιωαννίνων.

   Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο συμβάν, ο κ. Κεδίκογλου επισήμανε πως από την πρώτη στιγμή υπήρξε άμεση κινητοποίηση και επικοινωνία μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ και αυστηρή τήρηση των προβλεπομένων διαδικασιών.

   Όπως έγινε γνωστό, εντός της ημέρας το τραυματισμένο ζώο θα επανεξεταστεί από εξειδικευμένο κτηνίατρο για ιπποειδή (ιππίατρο) προκειμένου να του παρασχεθεί η καλύτερη δυνατή περίθαλψη.

   Στη σύσκεψη συμμετείχαν η γενική γραμματέας του ΥΠΑΑΤ, Χριστιάνα Καλογήρου, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προστασίας Ζώων, Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών, Σπύρος Ντουντουνάκης, ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, Θωμάς Αλεξανδρόπουλος, η προϊστάμενη της Διεύθυνσης Προστασίας των Ζώων, Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών, Κατερίνα Μαρίνου, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων, Σοφία Μπουτσίνη, η Αναστασία Χαραλαμποπούλου από το Τμήμα Προγραμματισμού και Συντονισμού Κτηνιατρικών Εργαστηριακών Ελέγχων και ο διευθυντής του ΥφΑΑΤ, Ανδρέας Θεοφίλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ