Στην Αττική θα μεταφερθεί το γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε στη Ζίτσα- Φέρει εκτεταμένα και βαθιά τραύματα

«Το γαϊδουράκι ζει με σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα. Έχει εκτεταμένα κ βαθιά τραύματα στο στέρνο από το σύρσιμο, καθώς και σε όλο τον κορμό και τα άκρα,και ενα πόδι με άσχημο κάταγμα.  Για όλα αυτά τα τραύματα λαμβάνει διπλή αντιβίωση κ παυσίπονα», ανέφερε η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Κι.Δι.Ζω Ιωαννίνων. 

Στα Μέγαρα Αττικής αναμένεται να μεταφερθεί τις επόμενες μέρες το γαϊδουράκι, το οποίο έπεσε θύμα βάναυσης κακοποίησης από τον αντιδήμαρχο Ζίτσας Ιωαννίων, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Την είδηση έκανε γνωστή, η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Κι.Δι.Ζω Ιωαννίνων, Ευαγγελία Κρυστάλλη, με ανάρτησή της στο Facebook σημειώνοντας ότι το ζώο φέρει σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα. 

«Ράγισε η καρδιά μας στη θέα ενός ανημπορου ζώου ξαπλωμένο στα άχυρα. Το γαϊδουράκι ζει με σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα. Έχει εκτεταμένα κ βαθιά τραύματα στο στέρνο από το σύρσιμο, καθώς και σε όλο τον κορμό και τα άκρα,και ενα πόδι με άσχημο κάταγμα.  Για όλα αυτά τα τραύματα λαμβάνει διπλή αντιβίωση κ παυσίπονα. Είμαστε σε επικοινωνία με τους γιατρούς για να γίνει το καλύτερο για το άτυχο ζώο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε ότι έχει επιβεβαιωθεί από ιππίατρο πως οι πληγές που έχει είναι ίδιες με αυτές του ζώου που σύρθηκε. «Δεύτερον τα σπλάχνα που βρέθηκαν ΔΕΝ έχουν καμία σχέση ούτε με αυτό το γαϊδουρακι ούτε με κανένα ιπποειδές. Έχει γίνει επιβεβαίωση από κτηνίατρο και ιππίατρο .Έχει κατατεθεί αίτημα για αφαίρεση και με το καλό το γαϊδουράκι θα μεταφερθεί το συντομότερο δυνατόν στα Μέγαρα Αττικής όπου και θα λάβει όλη την φροντίδα που του αξίζει. Τέλος επικοινωνήσαμε με ιατροδικαστή και μας ενημέρωσαν πως να πάρουμε δείγμα DNA από τα αίματα στην άσφαλτο και από το γαϊδουράκι για να είμαστε 1000% σίγουροι.

=

Πηγή: skai.gr