Κύπρος: Σοβαρό επεισόδιο με Τούρκους στρατιώτες στη Δένεια - Βίντεο

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη της περιοχής, όταν το απόγευμα της Δευτέρας γεωργοκτηνοτρόφος βοσκούσε το κοπάδι του σε χωράφι της περιοχής, έξι Τούρκοι στρατιώτες τον πλησίασαν και του ζήτησαν να αποχωρήσει

Νέο σοβαρό επεισόδιο με Τούρκους στρατιώτες σημειώθηκε τη Δευτέρα στη Δένεια.

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη της περιοχής, Χριστάκη Παναγιώτου, όταν το απόγευμα της Δευτέρας, γύρω στις 18.00, γεωργοκτηνοτρόφος βοσκούσε το κοπάδι του σε χωράφι της περιοχής, έξι Τούρκοι στρατιώτες, που βρίσκονταν σε παρακείμενο φυλάκιο, τον πλησίασαν και του ζήτησαν να αποχωρήσει.

Μάλιστα, ο ένας εξ αυτών όπλισε το όπλο του και άλλοι άρχισαν να ρίχνουν πέτρες, με αποτέλεσμα ο βοσκός να αποχωρήσει, ο οποίος σημειώνεται ότι κατέγραψε το περιστατικό με το κινητό του τηλέφωνο.

Ο κοινοτάρχης Δένειας ανέφερε ακόμη πως ο γεωργοκτηνοτρόφος έχει άδεια για εργασίες στην περιοχή. 

Για το συμβάν ενημερώθηκε το Υπουργείο Εξωτερικών, η Εθνική Φρουρά και τα Ηνωμένα Έθνη.

Σημειώνεται ότι το κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε διαβήματα σε ανώτατο επίπεδο, ενώ, όπως πληροφορούμαστε, θεωρεί σοβαρό το περιστατικό, εφόσον είναι το δεύτερο, που σημειώθηκε στην περιοχή μέσα σε λίγους μήνες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Αλίμ Σιντίκ, ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε πως η ειρηνευτική δύναμη ερευνά το επεισόδιο. «Πρέπει να ολοκληρωθεί η έρευνα πριν καταλήξουμε σε οποιαδήποτε συμπεράσματα», ανέφερε, προσθέτοντας πως η ασφάλεια των πολιτών εντός της νεκρής ζώνης παραμένει ύψιστη προτεραιότητα για την ειρηνευτική δύναμη.

Πηγή: philenews.com/