Χάος στην Κρήτη: Ένας νεκρός, αγνοούμενοι και καταστροφές από την κακοκαιρία στην Αγία Πελαγία

Βιβλικές καταστροφές και εκκλήσεις απεγκλωβισμού - Δεκάδες οχήματα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά - Ανδρες της ΕΜΑΚ και δύτες ψάχνουν τους αγνοούμενους - Εκλεισε το αεροδρόμιο «Καζαντζάκης». 

Ένας άνθρωπος ηλικίας 50 ετών και πατέρας 2 ετών έχασε τη ζωή του στην Αγία Πελαγία στο Ηράκλειο της Κρήτης όταν εγκλωβίστηκε στο όχημά του το οποίο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. 

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως ακόμα δύο άνθρωποι - ένας άνδρας και μία γυναίκα - αγνοούνται.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις απεγκλώβισαν σώα μια γυναίκα από όχημα που κατέληξε στην θάλασσα στην περιοχή Λυγαριά του Ηρακλείου Κρήτης και σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπάρχουν 9 περιπτώσεις αυτοκινήτων που έχουν παρασυρθεί και για τα οποία γίνονται έρευνες.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη ο άνδρας εντοπίστηκε από δύτες εκτός του οχήματος στο οποίο βρίσκονταν νωρίτερα όταν τον παρέσυρε χείμαρρος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κάνει έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων από τους πολίτες καθώς όπως σημειώνει πρόκειται για μια πολύ δύσκολη μέρα. Σύμφωνα με το creta24.gr το αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα, σφήνωσε στο κανάλι του αντιπλημμυρικού έργου, που πραγματοποίησε ο Δήμος Μαλεβιζίου.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με μαρτυρίες που έφτασαν στις Αρχές, κάτοικοι της περιοχής είδαν ακόμη έναν άνθρωπο να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστή κάποια περαιτέρω λεπτομέρεια.

Τα συνεργεία της ΕΜΑΚ βρίσκονται ήδη στο σημείο ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως στο σημείο βρίσκονται και δύτες ενώ τα αυτοκίνητα βρίσκονται κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα.

Κρήτη

Βιβλικές καταστροφές και εκκλήσεις απεγκλωβισμού

Η σφοδρή βροχόπτωση μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια μέσα σε ελάχιστη ώρα δημιουργώντας ανυπολόγιστες καταστροφές σε καταστήματα, σπίτια και οχήματα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά. 

Διαβάστε ακόμα: Τουρίστες έχουν εγκλωβιστοί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σητείας

Κρήτη

Συγκεκριμένα, πλημμυρικά φαινόμενα έχουν παρατηρηθεί στην παραλιακή περιοχή της Αγίας Πελαγίας και της Λυγαριάς του Δήμου Μαλεβιζιου.

Εκτεταμένα προβλήματα εντοπίζονται και σε κεντρικά σημεία του Ηρακλείου, όπου δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ δύσκολη είναι σε πολλά σημεία η κυκλοφορία. Με απόφαση του δήμου, κλειστά θα παραμείνουν το Σάββατο το Παγκρήτιο στάδιο και το κλειστό γυμναστήριο στα «Δυο Αοράκια» ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί - όπως έγινε γνωστό - η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Διαβάστε ακόμα: Κλειστό το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» – Πλημμύρισε νερά

Η Αγία Πελαγία δέχθηκε τεράστιους όγκους νερού, παρασύροντας οχήματα στην θάλασσα. Εντυπωσιακές έιναι οι εικόνες από τα ορμητικά νερά που έχουν παρασύρει τα αυτοκίνητα στην περιοχή.

Κρήτη

Έντονη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, αλλά και μηχανημάτων της περιφέρειας, του δήμου και ιδιωτών που επιχειρούν να αντιμετωπίσουν το μεγάλο όγκο νερών στις δυο περιοχές. Κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στο Βόρειο Οδικό 'Αξονα, όπου αρκετά οχήματα έχουν ακινητοποιηθεί, ενώ σε ποτάμια έχουν μετατραπεί δρόμοι, ακόμη και στο κέντρο του Ηρακλείου.

Κρήτη

Περιορισμό μετακινήσεων ζητά επιτακτικά ο Δήμος Μαλεβιζίου

Σε εξέλιξη βρίσκονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στο Δήμο Μαλεβιζίου. Παρακαλούνται οι Δημότες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε όλη την έκταση του Δήμου.

Παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 15330 και 2813 400695 για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: skai.gr