Στο έλεος της κακοκαιρίας η Κρήτη: «Πνίγηκε» ο Σταυρός Ακρωτηρίου - Εντυπωσιακός υδροστρόβιλος στο Ηράκλειο

Πολλά είναι τα προβλήματα που σημειώνονται σε κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου με την ορατότητα να είναι στο μηδέν και τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια

Ισχυρές καταιγίδες «χτυπούν» από το πρωί την Κρήτη με αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια, καταστήματα και σπίτια να εχουν πλημμυρίσει ενώ στο Σταυρό Ακρωτηρίου στα Χανιά υπήρξε και το μεγαλύτερο πρόβλημα αφού στην κυριολεξία πλημμύρισαν δρόμοι σε πολλά σημεία της περιοχής.

«Έχουμε κάποιες καταστροφές, σε μια περιπρισμένη έκταση στο σταυρό. έχουν πλημμυρίσει κάποια σπίτια. Έχουν παρέμβει η πυροσβεστική και οι δυνάμεις της πολιτικής προστασίας. Παρά τις καταστροφές η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Δεν κινδύνευσε κάποια ανθρώπινη ζωή» ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή «Οι Δεκατιανοί» στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Πολλοί κάτοικοι του Σταυρού έχουν στην κυριολεξία εγκλωβιστεί στα σπίτια τους και δεν είναι δυνατόν να μετακινηθούν.

Από τους χείμαρρους έχουν πλημμυρίσει τα πάντα και η προσβασιμότητα είναι αδύνατη, σύμφωνα με το flashnews.gr.

Κρήτη

Πυροσβέστες από το πρωί προσπαθούν μέσω αντλήσεων να μειώσουν το ύψος του νερού από τους δρόμους που στην κυριολεξία μοιάζουν με ποτάμι.

Πάντως δεν έχουν αναφερθεί όπως για παράδειγμα διακοπές ρεύματος.

Αυτοκίνητο αναποδογύρισε στην περιοχή των Σπηλίων

Παράλληλα, σύμφωνα με το cretapost, αυτοκίνητο αναποδογύρισε στην περιοχή των Σπηλίων χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν σοβαροί τραυματισμοί.

Παράλληλα, προβλήματα υπάρχουν με σπίτια και καταστήματα που πλημμυρίζουν σημειώνονται απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την πόλη με την Πυροσβεστική να τρέχει για αντλήσεις υδάτων ενώ κατέρρευσε και γυψοσανίδα σε μαγαζί στην Αμμουδάρα.

Πολλά είναι τα προβλήματα που σημειώνονται και σε κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου με την ορατότητα να είναι στο μηδέν και τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που δημοσίευσαν πολίτες στην ομάδα Μετεωκρήτες του facebook ενώ σημειώνεται ότι η κακοκαιρία θα διαρκέσει στην Κρήτη τουλάχιστον για τις επόμενες 24 ώρες.

Κρήτη

Κρήτη

Υδροστρόβιλος στο Ηράκλειο

Την ίδια ώρα, ένα σπάνιο μετεωρολογικό φαινόμενο έκανε το πρωί του Σαββάτου την εμφάνιση του στην Κρήτη.

Όπως διακρίνεται στο βίντεο που δημοσίευσε ο Γιώργος Ψιμουλάκης στο facebook ένας υδροστρόβιλος εμφανίστηκε στα ανοιχτά του αεροδρομίου, λίγο μετά τις 9:00 το πρωί.

Το φαινόμενο μέσα στην ανοιχτή θάλασσα είναι άκρως εντυπωσιακό ενώ ο ουρανός είναι σκεπασμένος από πυκνή συννεφιά, λίγο πριν ξεσπάσει η καταιγίδα και στο Ηράκλειο.

Μάλιστα η νέφωση είναι τόσο πυκνή που έχει κρύψει παντελώς τη νήσο Ντία η οποία θα έπρεπε, σε κανονικές μετεωρολογικές συνθήκες, να διακρίνεται στο βάθος του ορίζοντα.

TAGS: Κρήτη