Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: 310 κλήσεις στην Πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς και μεταφορές σε νοσοκομεία

Οι κλήσεις αφορούσαν κυρίως απομακρύνσεις ατόμων από ακινητοποιημένα οχήματα προς ασφαλή σημεία, για ρυμούλκηση οχημάτων, κοπές δέντρων και μεταφορές νεφροπαθών σε νοσοκομεία

Συνολικά 310 κλήσεις έγιναν στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου έως και σήμερα Τετάρτη (8/2) λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» που πλήττει όλη την Ελλάδα.

Οι κλήσεις αφορούσαν κυρίως απομακρύνσεις ατόμων από ακινητοποιημένα οχήματα προς ασφαλή σημεία, για ρυμούλκηση οχημάτων, κοπές δέντρων και μεταφορές νεφροπαθών σε νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα:

Στην Περιφέρεια Αττικής, πραγματοποιήθηκαν ενέργειες σε 134 περιπτώσεις ως κάτωθι:

  • 29 απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία
  • 31 κοπές δέντρων
  • 4 αφαιρέσεις αντικειμένων και
  • 70 διακομιδές ατόμων σε υγειονομικές μονάδες

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη) πραγματοποιήθηκαν ενέργειες σε 33 περιπτώσεις ως κάτωθι:

  • 28 για κοπές δέντρων
  • 4 για αφαιρέσεις αντικειμένων και
  • 1  μεταφορά νεφροπαθή σε νοσοκομείο

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία) πραγματοποιήθηκαν ενέργειες σε 123 περιπτώσεις ως κάτωθι

  • 89  κοπές δέντρων
  • 17 διακομιδές ατόμων σε υγειονομικές μονάδες
  • 17 απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, οι κατά τόπους χιονοπτώσεις που εκδηλώνονται σήμερα Τετάρτη 08-02-2023 και ισχυρός παγετός στα ηπειρωτικά θα συνεχιστούν και αύριο Πέμπτη 09-02-2023.

Πιο αναλυτικά:

Για σήμερα Τετάρτη (08/02/2023)

1) Θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις ή το χιονόνερο στα ανατολικά και νότια. Στην ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι και τις απογευματινές ώρες.

2) Ειδικά για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια.

Για αύριο Πέμπτη (09/02/2023)

Οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά. Ειδικότερα στην ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους τα φαινόμενα να είναι έντονα μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

Επιπροσθέτως ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ημιορεινά-ορεινά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Για πληροφορίες αναφορικά με την προστασία από έντονα καιρικά φαινόμενα μπορείτε να ανατρέχετε στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Πηγή: skai.gr