Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Χιονίζει ξανά (και) στο κέντρο της Αθήνας- Τι προβλέπεται για τις επόμενες ώρες

Επιμένει η «Μπάρμπαρα»- Η πρόγνωση για τις επόμενες ώρες 

Πυκνή χιονόπτωση έχει ξεκινήσει εδώ και λίγη ώρα σε πολλές περιοχές της Αττικής, ενώ νιφάδες έπεσαν ακόμη και κοντά στο κέντρο της Αθήνας. Πυκνή ήταν πριν από λίγο η χιονόπτωση από την Κηφισιά και βορειότερα, ενώ και από το Χαλαργό και την Αγία Παρασκευή έως τα Γλυκά Νερά η κακοκαιρία έδειξε και πάλι τα δόντια της.

rhrthr

γργγργ

Κάτοικοι σε Διόνυσο και Κηφισιά έχουν αποκλειστεί στα σπίτια τους εξαιτίας της της πυκνής χιονόστρωσης. 

cdcd

grgrg

Επιμένει η κακοκαιρία «Βαρβάρα» - Νέο κύμα χιονοπτώσεων στα ανατολικά ηπειρωτικά, εκτιμώμενα ύψη χιονιού σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια   

Οι παροδικές χιονοπτώσεις που εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης 07/02, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, από τις βραδινές ώρες της Τρίτης 07/02 και κυρίως τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Τετάρτης 08/02 θα ενταθούν σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Μαγνησίας, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας (Φθιώτιδα, Βοιωτία και Αττική), της Εύβοιας και της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου δίνοντας νέα ύψη χιονιού σε αυτές τις περιοχές.

Στον παρακάτω Χάρτη, εμφανίζεται το νέο εκτιμώμενο ύψος χιονιού σε Αττική, Εύβοια και τις υπόλοιπες περιοχές της Ανατολικής Στερεάς, αλλά και τμήματος της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου, όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr,  το διήμερο Τρίτης 07/02 και Τετάρτης 08/02. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι τα νέα εκτιμώμενα ύψη χιονιού θα προστεθούν στις περιοχές, όπου ήδη υπάρχει χιονόστρωση.

χάρτης χιονόστρωση

Αναλυτικά:

 -  Σε ορισμένες πεδινές περιοχές της Αττικής, το νέο ύψος του χιονιού υπολογίζεται έως τα 10 εκατοστά, ενώ σε μεγαλύτερα υψόμετρα το ύψος του χιονιού αναμένεται να φτάσει τα 20-30 εκατοστά. Εντός του λεκανοπεδίου Αττικής, χιονοστρώσεις αναμένονται κυρίως στα βορειότερα τμήματα, αλλά υπολογίζεται να είναι κάτω από 5 εκατοστά χιονιού. Πιθανότητες για περιορισμένη χιονόστρωση υπάρχει και στα νοτιοανατολικά τμήματα του νομού.

 - Στη Βόρεια Εύβοια και στη Μαγνησία, όπου αναμένονται τα μεγαλύτερα ύψη χιονιού κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά, είναι πιθανό να σημειωθούν έως 20 - 40 εκατοστά χιονιού, ενώ χιονοστρώσεις αναμένονται και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

 - Στην υπόλοιπη Ανατολική Στερεά, οι σημαντικότερες χιονοστρώσεις αναμένονται σε τμήματα της Βοιωτίας όπου αναμένονται έως και 20 - 30 εκατοστά χιονιού σε πεδινά τμήματα, ενώ και στα ανατολικότερα τμήματα της Φθιώτιδας αναμένονται 10 - 20 εκατοστά χιονιού. Τα σημαντικότερα ύψη χιονιού αναμένονται κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα. 

Πηγή: skai.gr