Εισαγγελέας για Φιλιππίδη: Να απορριφθεί το αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικών

Αναμένεται η πρόταση και η απόφαση επί των ποινών

Μάκης Συνοδινός

Να απορριφθεί το αίτημα του Πέτρου Φιλιππίδη για την αναγνώριση ελαφρυντικών πρότεινε πριν από λίγο η εισαγγελέας. Η πλευρά Φιλιππίδη είχε ζητήσει να αναγνωρισθούν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Αμανένεται η πρόταση και η απόφαση επί των ποινών που θα επιβληθούν στον ηθοποιό, μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του για απόπειρα βιασμού κατά συρροή σε βάρος δύο εκ των καταγγελουσών. Ο Φιλιππίδης κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών για την κατηγορία του βιασμού.

Μετά την πρόταση της εισαγγελέως ο συνήγορος του Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος , απευθύνθηκε στους λαϊκούς δικαστές της έδρας, λέγοντάς τους:
«Στην συνείδησή σας θα το θυμόσαστε για το υπόλοιπο της ζωής σας, κρίνετε την ζωή ενός ανθρώπου. Έχετε συνειδητοποιήσει γιατί τον κρίνετε ένοχο; Μην ακολουθήσετε την πρόταση της εισαγγελέως». Συνέχισε λέγοντας:  «Γράψατε ιστορία σήμερα που κρίνατε ένοχο έναν άνθρωπο για τις απόπειρες βιασμού. Δεν έχει υπάρξει προηγούμενο με άνθρωπο να ανοίγει την πόρτα και να λέει φύγε παιδί μου». «Ο κ. Φιλιππίδης έχει λευκό ποινικό μητρώο έχει οικογένεια και για 38 ολόκληρα χρόνια έμπαινε στα σπίτια μας και μας έκανε να γελάμε.Τι άλλο θέλετε να του αναγνωρίσετε τον πρότερο σύννομο βίο;»

«Αν αναγνωρίσετε τα ελαφρυντικά αλλάζει η ποινή που θα του ορίσετε μετά. Σκεφτείτε την εμπιστοσύνη που σας δείχνει το Σύνταγμα και ο νομοθέτης».

Το δικαστήριο έχει διακόψει για να αποφανθεί επί της αναγνώρισης ή μη ελαφρυντικών.

Περισσότερα σε λίγο...

Πηγή: skai.gr