Αρτοποιός στον ΣΚΑΪ: «Μην βγαίνετε από τα σπίτια σας, η άσφαλτος μπορεί να έχει τρωθεί»

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής προειδοποίησε ότι οι επόμενες πόλεις που θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα από την κακοκαιρία είναι η Καρδίτσα και τα Τρίκαλα  

Πρωτοφανείς είναι οι καταστροφές που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Daniel στην Μαγνησία και συγκεκριμένα στον Βόλο – όπου υπάρχει ένας νεκρός και ενας αγνοούμενος - και το Πήλιο. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός,  είπε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι η παρατεταμένη βροχόπτωση που επιμένει στη Μαγνησία, ενώ προειδοποίησε ότι επόμενες πόλεις που θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα από την κακοκαιρία είναι η Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.  

«Να μη σκεφτούν καν οι άνθρωποι να βγουν από τα σπίτια τους, μπορεί να έχει τρωθεί η άσφαλτος, ακόμη και λεωφορεία είδαμε να τα καταπίνει η άσφαλτος. Είναι επικίνδυνο, να ακούνε οι άνθρωποι τις οδηγίες των αρχών. Μπορούμε να βρεθούμε σε ένα ψηλότερο σημείο- για παράδειγμα στο ξενοδοχείο, αν πάνε σε ψηλότερο όροφο, δεν διατρέχουν κίνδυνο. Κίνδυνο διατρέχουν όσοι βρίσκονται έξω, κοντά σε χειμάρρους.

«Δεν ξέρουμε τι υπάρχει κάτω από το νερό», τόνισε. 

Πρόσθεσε ότι πρέπει να κυκλοφορούν μόνο τα οχήματα έκτακτης ανάγκης, ενώ έχουν γίνει τουλάχιστον 500 κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα στην περιοχή του Βόλου και του Πηλίου. 

Δεκαπέντε άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από οχήματα. Προβλήματα τώρα αντιμετωπίζει και η Σκιάθος, πρόσθεσε ο κ.Αρτοποιός. Όπου υπάρχει κίνδυνος σπεύδουμε, αξιολογώντας τα συμβάντα- απεγκλωβίσαμε έξι άτομα από ισόγειο στην περιοχή Ποτιστικά. 

«Οι καιρικές συνθήκες είναι ακραίες. Δυστυχώς είχαμε μία απώλεια και έχουμε και έναν άνθρωπο που αναζητούμε. Αύριο θα έχουμε πρόβλημα και στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα, οι πολίτες να ακούνε τις οδηγίες των Αρχών» είπε.  

Πηγή: skai.gr