Κλείσιμο

Καιρός: Τσουχτερό κρύο και χιόνια και στην Αττική, πού «το στρώνει» σήμερα – Οι διακοπές στην κυκλοφορία -Δείτε βίντεο

Τσουχτερό κρύο και χιόνια επικρατούν την Κυριακή στην Αττική, από το βράδυ του Σαββάτου. Μεταξύ άλλων, «το έχει στρώσει» σε Διόνυσο, Πεντέλη, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Υμηττό, Μελίσσια, Πάρνηθα, Γλυκά Νερά, Γέρακα.

Νεφώσεις με χιονόνερο και κατά διαστήματα χιονοπτώσεις, ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, προβλέπονται για σήμερα στο Λεκανοπέδιο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί εως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από έναν 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε αναλυτικά τις διακοπές στην κυκλοφορία

Το κρύο έγινε ιδιαίτερα αισθητό από νωρίς χθες το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, χιονοπτώσεις παρατηρήθηκαν σε περιοχές όπως τα Γλυκά Νερά και ο Γέρακας.

Η χιονόπτωση ήταν ασθενής, αρχικά και παρατηρήθηκε στα βόρεια και τα ανατολικά προάστια, ενδεικτικά σε περιοχές όπως η Δροσιά, η Σταμάτα, το Κρυονέρι αλλά και βορειότερα αυτών.

H EΜΥ είχε προειδοποιήσει πως από το απόγευμα του Σαββάτου υπήρχε πιθανότητα ασθενών βροχών και χιονόπτωσης στην Πάρνηθα.

Αναλυτικά η πρόβλεψη της ΕΜΥ για τον καιρό στη χώρα σήμερα 

Στην δυτική και τη βόρεια Ελλάδα σήμερα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στη δυτική Μακεδονία.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις κυρίως μέτριας έντασης στα ορεινά και τα ημιορεινά καθώς και σε περιοχές στα κεντρικά με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 08 με 09 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Αναλυτικότερα η πρόγνωση του καιρού στο skaikairos.gr 

Πηγή: skai.gr