Μολότοφ στο σπίτι του νομικού συμβούλου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου

Οργισμένη ανακοίνωση της νόμιμης αδελφότητας της Μονής, μετά τα απανωτά περιστατικά βίας. Κάνουν λόγο για «κουκουλοφόρους και στοιχεία του υποκόσμου»

Βόμβα μολότοφ που εξερράγη και προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές τοποθέτησαν άγνωστοι έξω από το σπίτι του δικηγόρου, Διογένη Καραγιαννακίδη, στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης.

«Το περιστατικό δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε ασήμαντο και συνδέεται με την ενασχόλησή μου με την υπόθεση της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου», δήλωσε ο κ. Καραγιαννακίδης. Την ώρα της επίθεσης στο σπίτι ήταν η σύζυγος του δικηγόρου που τρομοκρατήθηκε, ενώ το ψιλόβροχο απέτρεψε την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Ο κ. Καραγιαννακίδης είναι νομικός σύμβουλος της Ιεράς Κοινότητας, της Ιεράς μονής Μεγίστης Λαύρας και της Μονής Εσφιγμένου και μάλιστα έχει συγγράψει -μαζί με άλλους δύο συναδέρφους του- το ιστορικό της υπόθεσης Εσφιγμένου από την κατάληψή της από τους Ζηλωτές το 1972 μέχρι το 2002 κι έχει μιλήσει σε ημερίδες και άλλες εκδηλώσεις για το πολύκροτο ζήτημα.

Με ανακοίνωσή της η αδελφότητα της Μονής Εσφιγμένου δείχνει προς την πλευρά των Ζηλωτών και των ακολούθων τους και αναφέρεται ότι «η ακροδεξιά και οι καταληψίες χρησιμοποιούν ο ένας τον άλλον για την άνοδό τους φανατίζοντας το κοινό τους και στρέφοντάς τους κατά των Εσφιγμενιτών πατέρων και οποιονδήποτε έρχεται σε επαφή μαζί τους σε μια προσπάθεια εκφοβισμού, αποκλεισμού και διωγμού της αδελφότητας της Μονής μας από το Άγιο Όρος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι επιχείρησαν να καταστρέψουν το μικρό φωτοβολταϊκό πάρκο της Μονής Εσφιγμένου στην Ιερισσό, σπάζοντας την είσοδο του χώρου, ενώ επίθεση με πέτρες δέχτηκε ψαροταβέρνα στην Ουρανούπολη, ο ιδιοκτήτης της οποίας βοήθησε στο μάζεμα ελιάς σε ελαιώνα που διατηρεί η νόμιμη αδελφότητα κοντά στο υπό κατάληψη μοναστήρι. Επίσης, υπάρχουν αναφορές στην αστυνομία ότι άγνωστοι δράστες κατέστρεψαν δύο οικίσκους της αδελφότητας στο δρόμο προς την ιστορική Μονή.

«Ακριβώς δίπλα από το κονάκι της Μονής μας στις Καρυές, συνεχίζεται η ύπαρξη κατάληψης, με τους καταληψίες να παρακολουθούν μέρα νύκτα με σύγχρονες κάμερες υψηλής ανάλυσης, να φωτογραφίζουν και να φακελώνουν κάθε λαϊκό που εισέρχεται σε αυτό, 50 μέτρα από το Πρωτάτο και 50 από το αστυνομικό τμήμα Καρεών. Υπενθυμίζουμε πως οι καταληψίες αρνούνται να αποχωρήσουν παρά τις ευγενικές εκκλήσεις της αστυνομίας», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ιεράς μονής Εσφιγμένου.

Πηγή: Voria.gr